#5 De innerlijke storm van het denken

Door Joris Swinkels 5 januari 2018

Onze ‘mind’ heeft 20-60 duizend gedachten per dag. We zijn hiervan ‘niet de auteur’. Als we dat wel waren dan zouden we mogelijk kiezen om hele andere gedachten te hebben de hele dag. Of we zouden kiezen te stoppen met denken over bepaalde zaken. In Master 1 leiden we mensen door een proces om meer ‘afstand’ tot je denken te krijgen. Hiermee wordt je denken ‘helderder’, rustiger en effectiever. Je ‘Identificatie’ met je denken verminderd. Dit kun je ook doen door bijv. Dagelijks 20 min te mediteren waarin je je niet identificeert met je gedachten maar ze ‘voorbij’ laat gaan en bij elke gedachte die wil blijven hangen ‘intern’ dankjewel zegt en loslaat. Identificatie met het denken is de grondslag van bijna alle problemen die mensen in hun leven kunnen ervaren omdat ‘het probleem’ altijd in het denken gevormd wordt.

Stel je zou je gedachten behandelen alsof het van een radio kwam, welke gedachte zou je minder waarde geven?

Mocht je serieus een krachtigere relatie willen creëren tot je gedachten, overweeg dan om jezelf de 4 daagse Master 1 cadeau te doen op Waarde Bepaling Achteraf.

Doe de gratis test

Met onze Bewustzijn Quotiënt test krijg je een eerste gevoel bij jouw level van bewustzijn... en met de feedback gelijk ook zicht op de vervolgstappen die je kunt nemen naar een leven vol leven.

Polariserende interacties

Door Joris Swinkels 26 november 2021

Verder lezen