7 senses check in naar jouw levenspad

Door Joris Swinkels 11 april 2020

Heb jij ook wel eens het gevoel dat je jezelf wat kwijt geraakt bent? Door je te veel aan te passen aan je omstandigheden, collega’s, partner of ouders?  7 senses is een tool die de weg terug wijst naar jezelf, je levenspad en jouw flow. Kan jij meer flow gebruiken? Wil je meer je essentie leven? Wil je de weg weten naar ‘jouw levenspad’? Doe dan één of twee keer per week de 7 senses check in. Ken je mensen die dit kunnen gebruiken stuur ze dan de link van deze gratis tool en help de mensen waar je om geeft en hiermee ‘de wereld’ een beetje gelukkiger te maken.

Het model

Alles bestaat in essentie uit energie. Om deze duizenden energie frequenties werkbaar te maken worden ze in psychologische, wetenschappelijke, spirituele en filosofische richtingen ingedeeld in verschillende categorieën.
Het ‘zijn’ van een mens is ook een expressie van energie. Deze energie die wij ‘zijn’ wordt in het ‘7 senses model‘ onderverdeeld in: 7 categorieën.

Hoe kom ik in mijn flow?

Door jezelf te trainen in het waarnemen van deze 7 ‘compassen’ van je ‘zijn’ wordt het steeds duidelijker wat je nodig hebt, wat je wilt en welke richting je uit wilt gaan in je leven, en in je dag. Je koers wordt niet meer alleen bepaald door je hoofd, of alleen je hart, of door een conflict tussen beide.  Hoe meer gewaarzijn je hebt over je 7 senses, hoe meer je leven in ‘flow’ komt.
Voel en leef in het moment.

1. Ben ik mijn pad aan het lopen? 

Ik ben geboren om ‘mijn’ pad te lopen. Ik kan nooit iemand anders zijn of worden dan mijzelf. Dagelijks maak ik keuzes vanuit wat ‘ik’ en ‘het leven’ met mij voorhebben. (Het leven mag je ook God, Universum, Natuur, of iets anders noemen).

2. Wat willen mijn gedachten?

Waar willen mijn gedachten vanzelf naar toe? Enerverende gedachten wijzen me de weg naar mijn inspiratie. Negatieve, vervelende of complexe gedachten wijzen me waar niet te gaan.
Ik hoef er niet over na te denken, alleen te observeren.

3. Wat wil mijn expressie?

Mijn stem is het instrument om expressie te geven aan mijn ‘innerlijke wereld’, mijn wensen, mijn behoeftes, mijn plezier én mijn grenzen. Mijn armen en handen zijn hiervan een verlengstuk, om expressie te geven aan dat wat door mij gecreëerd wilt worden.

4. Wat wil mijn hart?

Mag mijn hart ‘open’ blijven? Onvoorwaardelijk? In verbinding, liefde geven? Of wil het zich afsluiten, wil ik naar binnen keren? Dit is een signaal dat ‘iets’ niet veilig is en mag ik mijn ‘woorden’ en ‘handen’ vragen zich te uiten om de veiligheid of grenzen te herstellen.

5. Wat wil mijn energie?

Mijn energie wil bruisen, leven, volledig geven. Mijn energie neemt toe buiten mijn comfort zone en door te doen wat goed voor me is of bij mijn pad past. Is mijn energie laag dan ga ik rusten. Als ik te veel energie verlies aan frustratie, weerstand of voor mij onzinnige dingen, dan ga ik in ‘spaarstand’ en uiteindelijk in ‘burn-out’.

6. Wat wil mijn ‘speelsheid’?

Mijn senseksuele energie is de bron van mijn levensvreugde energie. Het wil spelen, flirten, huppelen of passievol ‘verslinden’. Tot welke niveau laat ik dit toe? Soms moet ik duidelijk zijn in mijn grenzen om de veiligheid te creëeren om deze energie toe te durven laten. Als ik niet wil spelen is er mogelijk frustratie, boosheid of verdriet dat ik zou moeten uiten.

7. Wat wil mijn lichaam?

Hoe wil mijn lichaam zich voelen? Wat heeft het nodig? Wil het rusten of juist bewegen? Wat en hoeveel wil het eten en drinken? Waarvan gaat mijn lichaam stralen? Elk onderdeel van mijn lichaam mag volle aandacht ontvangen.

Hoe kan ik de 7 senses gebruiken?

Afhankelijk van je behoefte aan verandering kun je de test één of twee keer per maand (of per week) invullen. Door het invullen geef je een prikkel aan je ‘onderbewuste’ welke met de score gaat werken. Je bewustzijn over wat wel en niet jouw pad is, waar je gedachten wel en niet naar toe willen wordt steeds duidelijker waardoor je steeds makkelijker keuzes kan maken, dingen op kan pakken en nee kunt zeggen waar nodig. Bij een afname van 30% van de dingen die jou ’te veel’ energie kosten gaat je energie mischien wel met 70% of meer omhoog, je komt in ’the zone’, in jouw flow. En dat ZONDER dat je er iets voor hebt hoeven doen!!

Jouw compas, 7 dagen per week 24 uur per dag

 

Een liefdevolle, duurzame, zinvolle wereld met dito organisaties start bij ons, jij en ik. De koers van onze toekomst gaat verder dan ons ratio. Verbeter de wereld begin bij jezelf. Verbeter je leven, begin bij je ‘voelen’.
7 senses is ontwikkeld door Joris Swinkels en vrij van intellectueel eigendom, gebruik het, bouw ermee, pas het aan aan jouw organisatie of neem contact op met Joris om dit traject samen te lopen. Inmiddels wordt het model gebuikt in het onderwijs, kinderopvang, bedrijfsleven en zorgprofessionals.

Doe de gratis test

Met onze Bewustzijn Quotiënt test krijg je een eerste gevoel bij jouw level van bewustzijn... en met de feedback gelijk ook zicht op de vervolgstappen die je kunt nemen naar een leven vol leven.

Polariserende interacties

Door Joris Swinkels 26 november 2021

Verder lezen