Hoe Mc Donalds ben jij nog?

Door Joris Swinkels 5 juni 2017

Adem in, adem uit. Afgelopen week heb je dit 100.000 keer mogen doen. Waar heb je deze adem aan besteed? Heb je uiting kunnen geven aan jouw talent, jouw kwaliteiten, jouw diamant? Jouw creatieve zelfexpressie geuit in je leven.

Waar heeft jouw kostbare ‘adem’ aan bijgedragen?

Jij hebt talent!

Kinderen hebben talent, volwassenen hebben talent, iedereen heeft talenten. Talenten in communicatie, in tekenen, in het maken van dingen met je handen, in het oplossen van problemen en vraagstukken, talenten in knuffelen, in het vermaken van anderen en ga zo maar door. Iedereen heeft talent. Niet altijd weet iemand het talent om te zetten in betaalde werkzaamheden en daardoor mogelijk niet het idee dat het een talent is. En zelfs mensen die heel hard hun best doen om niemand te laten te merken welk talent ze hebben, hebben talent.

Wat zijn jouw talenten?

De wereld wordt mooier door jouw talent!

Als we allemaal onze talenten toevoegen aan deze wereld, dan ziet deze er elke dag een stukje beter uit. Vraag jij je ook wel eens af of je de wereld vandaag een stukje beter hebt achtergelaten dan dat je haar gevonden heb? Heb ik mijn oude ouders, mijn kinderen, mijn vrienden, mijn geliefde, mijn omgeving gelukkiger gemaakt? En als je die vraag met ja kan beantwoorden dan is de volgende vraag:

Waar voor doe jij het allemaal?

Jouw bijdrage is zinvol!

Alleen al voor jezelf. Uiting geven aan jouw talenten is pure zelfliefde en misschien wel het doel waarvoor je dit leven mag leiden. En mogelijk draagt het nog meer bij. Draagt jouw doelstelling of die van je werkgever bij aan een betere wereld? Of is het een cyclus van werkzaamheden met maar één doel en dat is aandeelhouders winst te maken of omzet te genereren om een boterham, hypotheek en vakantie te betalen.

Mc Donalds gaat het niet redden!

Ze gaan het niet redden omdat de maatschappelijke bijdrage die ze onder de streep aan de wereld toevoegen negatief is. Als bedrijven moeten we verantwoordelijkheid nemen voor onze bijdrage. We kunnen deze niet meer blijven afschuiven op de verantwoordelijkheid van de consument. En omgekeerd als consument niet meer op bedrijven. We zijn allemaal verantwoordelijk! Het zijn de keuzes van ons allemaal!.

Besteed jouw talenten niet aan producten of organisaties die dit niet doen, ook al lijkt hun marketing agenda of logo groen.

Mocht je wel nog bijdragen aan deze kant van de balans, neem jezelf niets kwalijk, er is een dag dat je het gaat zien, en pas dan heb je echt een andere keuze, of misschien wel geen keuze meer. Helderheid geeft geen keuzes!

Welke keuze maak jij?

Stop en ga wat anders doen met je leven!

Is dat gemakkelijk? Ja dat is gemakkelijk. Iedereen heeft het in zich om te leren, iedereen heeft het in zich om zijn talenten te ontwikkelen en iedereen is daar ook zelf verantwoordelijk voor. Het start met de vraagstelling:

Wat zou ik willen bijdrage aan deze wereld?

Jij bent de wereld van nu.

En hoe wil jij dat deze er morgen uit ziet? De beslissing om te stoppen met cyclisch niks toe te voegen is het begin van vrijheid en een avontuurlijk leven. Heb je geld nodig voor vrijheid? Nee hoor, helemaal niet. Natuurlijk leven we nog in een wereld waar de huur met geld betaald wordt en wil je een dak boven je hoofd, maar als je begint met ‘echt’ iets bij te dragen dan heb je veel ander (dure) compensaties niet meer nodig.

 

Doe de gratis test

Met onze Bewustzijn Quotiënt test krijg je een eerste gevoel bij jouw level van bewustzijn... en met de feedback gelijk ook zicht op de vervolgstappen die je kunt nemen naar een leven vol leven.

Polariserende interacties

Door Joris Swinkels 26 november 2021

Verder lezen