Coach in het Licht: Lousanne van der Werf – Fysio- en coachpraktijk SENTIAS

Door Creative Consciousness 29 juni 2020

Mijn naam is Lousanne van der Werf (36 jaar). Opgegroeid in het Arcen (Limburg). Op mijn 19de ben ik naar Eindhoven verhuisd voor de studie fysiotherapie. Als verlegen meisje kwam ik in de grote stad. Tijdens de studie heb ik mijn huidige man leren kennen en wonen we sinds 2008 samen in Waalre. Waar ik 2 zonen heb gekregen. En wat ben ik trots op mijn mannenhuishouden!

 

De kern van het leven is bewustwording voor mij. Heel vroeg was ik al geïntrigeerd door gedrag- en beweegpatronen in de breedste zin van het woord. Welke invloed hebben mijn opa en oma op mijn moeder en vader gehad en daardoor ook weer op mij? Wie ben ‘IK’? Niet wetende dat ik vanuit mijn ‘verlegen meisje’ de wereld zag.

Daarnaast ben ik gefascineerd door ons ongelooflijke mooie werktuig: het lichaam. Wat is het toch een magnifiek apparaat dat gewoon beweegpatronen heeft die door mij aangestuurd worden, waarin ‘IK’ leef!

 

Van mijn passie heb ik mijn werk gemaakt en werk nu als geriatrie-, oedeem-, parkinson- en mindfulnessfysiotherapeut, bewustzijnscoach en onderzoeker.

De rode draad van ouder worden en van deze doelgroepen is; hoe heb ik een mooi leven naast het omgaan met verdriet en (functie)verlies.

De Master 1 training van Creative Consciousness heeft een enorme transformatie bij mij te weeg gebracht!

 

Tijdens een periode in mijn leven waarin ik zelf erg zoekende was kwam cc op mijn pad. In 2010 heb ik (toen nog) Master 1 gedaan. Hier werden alle puzzelstukjes zichtbaar! Jeetje wat een transformatie heeft dat te weeg gebracht. Het besef dat ‘IK’ de touwtjes in handen heb, ik bepaal hoe mijn leven eruit zal zien! En dan het sneeuwbaleffect in de jaren erna, bijna onwerkelijk. Als ik terugkijk in mijn werkboek en hoe mijn leven er nu 10 jaar later uit ziet… Ja ik heb mijn leven gecreëerd zoals ‘IK’ dat wil. En wat als er nog veel meer mogelijk is?!

In de afgelopen jaren ben ik de puzzel gaan leggen. De puzzel die Lousanne heet. Al die rollen in mijn leven, mijn interesses en de mensen die op mijn pad zijn gekomen. Na de nodige reflectie hebben die mij mede gemaakt tot wat ik nu doe en wie ik nu ben.

Ik ben de afgelopen jaren de puzzel gaan leggen; de puzzel die Lousanne heet!

 

In 2015 ben ik mijn eigen praktijk: Sentias (met gevoel) gestart en draag ik mijn visie uit: Met plezier kunnen bewegen; fysiek, mentaal en emotioneel. Onder andere door dansles te geven aan mensen met Parkinson en eigenlijk nog veel meer.

In 2020 heb ik de cc coachopleiding mogen afronden. Vanuit mijn interesse en passie voor mensen met Parkinson wilde ik meer betekenen dan wat ik deed op kleine schaal als fysiotherapeut. En er ontstond een plannetje in mijn hoofd. Zoals dat gaat met de law of attraction kwam er iemand op mijn pad. Hij hoorde van mijn plannen en passie voor Parkinson. Hij vond het een geweldig idee en kon mij in contact brengen met de expert op het gebied van Parkinson professor dokter Bas Bloem. Dit was zo een ongelooflijk mooie kans. In januari 2019 had ik een afspraak met de professor om mijn plan te pitchen. En nu heb ik gewoon naast mijn baan als fysiotherapeut en coach, een jaar contract bij het Radboudumc en mag ik onderzoek doen naar de impact van bewustzijnscoaching (cc protocol) bij mensen met Parkinson in de thuissituatie. Mijn missie: Bewustzijnscoaching is een evidence based beroep, dat structureel in het wereldwijde ParkinsonNetwerk opgenomen wordt.

 

Met altijd al een soort kernvertrouwen; ik kan meer betekenen voor mensen dan alleen fysiotherapie. Had ik toch nooit gedacht dat ik als verlegen meisje; een eigen fysio- en coachpraktijk zou starten en zelfs research zou gaan doen.

Door de coachopleiding ben ik meer en meer ‘out of the box’ gegaan.

And outside the box is were the magic happens!

 

Durf jij ook outside the box te gaan? Maak dan maar eens een afspraak met mij!

info@sentias.nl

www.sentias.nl

Instagram: https://www.instagram.com/fysiotherapiesentias/
Facebook: https://www.facebook.com/sentias.nl/

Doe de gratis test

Met onze Bewustzijn Quotiënt test krijg je een eerste gevoel bij jouw level van bewustzijn... en met de feedback gelijk ook zicht op de vervolgstappen die je kunt nemen naar een leven vol leven.

Polariserende interacties

Door Joris Swinkels 26 november 2021

Verder lezen