Coach in het licht: Marjolein Bos – MarjoleinBosCoaching

Door Creative Consciousness 30 april 2020

Ik ben Marjolein Bos (35 jaar) en ik woon in Amersfoort, het midden van Nederland. 

In februari 2019 ben ik gestart met de Consciousness Coaching® Training van Creative Consciousness, en sinds februari 2020 ben ik gecertificeerd Consciousness Coach.

 

“Be who you needed when you were younger” 

Dit is altijd een van mijn drijfveren geweest in mijn werk met kinderen en pubers.

15 jaar geleden ben ik gestart met werken in de hulpverlening als pedagoog, met uit huis geplaatste kinderen, pubers en hun systeem. De afgelopen twee jaar was ik allround hulpverlener in het wijkteam van Amersfoort, voor alle inwoners van de stad. Beide zeer mooie en invloedrijke banen, zo bijna elke dag fluitend naar m’n werk.

En: ik bleef tools missen, tools om mensen meer in hun eigen kracht te krijgen.

 

Mooiste opleiding ooit gedaan.

Ik heb veel pedagogische opleidingen en trainingen gevolgd, maar geen enkele bracht coaching en/of bewustwording. Nadat ik zelf vele trainingen en retreats had gevolgd bij Creative Consciousness kwam ik erachter dat ik de belangrijkste lessen van het leven niet had meegekregen binnen opleidingen. Vanuit beide ‘tekortkomingen’ was de keus voor Consciousness Coaching vrij snel gemaakt. Dit zou mij brengen wat ik gemist had, en dat deed het. Het heeft mij als mens en daarmee als hulpverlener completer gemaakt.

 

It’s more than just a ride, it makes all the difference.

Of je nou coach wil worden of niet, dat maakt niet uit. Deze opleiding verandert jou: het verandert je levensstijl, je manier van omgaan met je eigen vraagstukken, knelpunten, pijn, struggles, blinde vlekken.

Vanaf de eerste module merkte ik dat ik mezelf opeens open vragen ging stellen als ik ergens niet uitkwam. Ik werd m’n eigen coach. En langzaamaan maakte dit, en nog zoveel meer, mij een ander mens, krachtiger en bewuster, vele tools rijker. De creator van mijn eigen leven.

“De invloed van de coaching is levensveranderend voor mij geweest” zei een van mijn coachees na afloop van de sessies.

Dat vind ik het mooiste dat er is, dat ik door mijn eigen veranderproces het leven van anderen kan veranderen.

 

Van binnen naar buiten.

Binnen Consciousness Coaching ga je zelf door de stof en tools (en je eigen shit…) heen, je gaat de stof eerst zelf vatten en je nog meer bewust worden ‘van’. Dit zorgt voor dat oh zo belangrijke verschil dat je maakt wanneer je overbrengt vanuit vatten i.p.v. vanuit alleen theoretisch begrijpen. Ik durf te zeggen dat dit mij een goede coach maakt, één die weet waar ze het over heeft omdat ik zelf door alles heen ben gegaan.

 

De ander het instrument maken. 

Binnen mijn werk als hulpverlener ben ik me altijd heel bewust dat cliënten zich kwetsbaar opstellen en (tijdelijk) afhankelijk van mij zijn – ik ben even hun instrument. En anderzijds zijn mensen ook heel erg afhankelijk gemaakt van de hulpverlener, door en van het hulpverlenerssysteem. En wij als student-hulpverleners zijn eenzijdig opgeleid.

 

Dat mag echt gaan veranderen. Dat moet gaan veranderen!

Dit is één van mijn missies: meer bewustwording in de hulpverlening brengen, middels bewustzijnscoaching.

Ik ben tijdelijk het instrument, maar de cliënt moet zijn eigen instrument gaan worden, zodat ik als hulpverlener zo snel als mogelijk niet meer nodig ben. Lange termijn, duurzamer.

Op die manier ben je een ander soort instrument. Eentje dat mensen in zichzelf laat gaan geloven, die hen de kracht in zich zelf doet laten vinden. Niet helpend maar coachend.

Ik ben ervan overtuigd dat bewustzijn en bewustzijnscoaching het verschil gaan maken voor gezonde en vitale organisaties, werkgevers, en werknemers. Voor alle cliënten, om sneller gezonder en zelfstandig te worden.

Meer eigen kracht, minder afhankelijkheid.

 

MarjoleinBosCoaching.

Met MarjoleinBosCoaching coach ik op alle levensgebieden en leeftijden, en op elk gender. Coachees omschrijven mijn coaching als zacht en respectvol, met veel ruimte, de nodige humor en liefdevolle confrontatie wanneer nodig.

Meer dan welkom ️

Via Facebook kun je mij vinden onder Marjolein-Bos-Coaching  waar ik wekelijks mijn ‘Daily shots of coaching’ deel.

 

MarjoleinBosCoaching

06-43256363

Coachingmarjoleinbos@gmail.com

Face to face of Skype.

NL en ENG.

 

Doe de gratis test

Met onze Bewustzijn Quotiënt test krijg je een eerste gevoel bij jouw level van bewustzijn... en met de feedback gelijk ook zicht op de vervolgstappen die je kunt nemen naar een leven vol leven.

Polariserende interacties

Door Joris Swinkels 26 november 2021

Verder lezen