Coachend leidinggeven

Door Joris Swinkels 31 januari 2020

coachend leidinggeven

geaccrediteerde coach opleiding (ICF ACTP) 

Ja, graag! Is dit voor mij? arrow-down-gray

een manager is zo goed als zijn of haar coaching

Management gaat over mensen, krachtige mensen maken een krachtige organisatie en goede coaching is daarbij een pré. Daarom biedt Creative Consciousness een ijzersterk programma aan voor het werken met bewustzijn en bewustzijnsgroei – om zo mensen en organisaties in hun kracht te zetten. Een 5 maanden durende opleiding (met 16 trainingsdagen) die al meer dan 10 jaar het hoogste (ACTP)  kwaliteitskeurmerk van de ICF, de Internationale Coach Federatie, mag dragen.

Lees meer

Creative Consciousness biedt een baanbrekende methode voor bewustzijnsontwikkeling, persoonlijk leiderschap en ‘first class’ coaching, gebaseerd op uitvoerig onderzoek en integratie van velden waaronder: psychologie, ontologie, Oosterse en Westerse filosofie. De opleiding wordt in het Nederlands en het Engels verzorgd.

Inklappen

Lees ervaringen met Creative Consciousness the Netherlands op Springest…

De opleiding start:

De Consciousness Coaching Trainingsroute voor managers start idealiter met het volgen van de 4 daagse training Bewust Leven 1. Zeker voor een manager geldt, ‘ken eerst jezelf’. Kies jouw BL1 uit het totale aanbod, het kan een Engelstalige of Nederlandstalige BL1 zijn, wat jij wilt en jou past. Na de BL1 training ga je dan verder met  de nog 3 resterende Coaching Modules. Wij hebben veel ervaring met mensen die de route afwijkend afleggen, wij leveren maatwerk daarin.

Reserveer vast in je agenda – de data voor de 3 (Nederlandstalige) CCT Modules in de eerste helft van 2020 zijn:

19 t/m 22 maart, 14 t/m 17 mei en 2 t/m 5 juli 2020.

Anderen over de Coach Opleiding

Deze opleiding heeft zowel mijn privé als mijn professionele leven veranderd. Ik doe nu wat ik het liefste doe: mensen helpen, en coaching is voor mij de manier om dat te doen.~ Jerome, coach

Deze opleiding is echt compleet in het aanreiken van alles wat nodig is voor het ‘coach doen’, en met name ook voor het ‘coach zijn’ om anderen in hun kracht te zetten. ~ Helen, coach 

Deze opleiding heeft mij terug in mijn kracht gebracht, en ik kan nu al mijn talenten en kwaliteiten inzetten in mijn werk.~ Myriam, Coach en Natuurgeneeskundige 

Ik wil geen professioneel coach zijn of worden. Ik hou van coaching als lifestyle – en ik ben nu in staat om fantastische mogelijkheden te creëren en te realiseren. ~ Anita, human being & entrepreneur

Consciousness Coaching as a way of life

Bewustzijnscoaching is niet iets dat alleen beroepsmatig impact heeft. Het verandert je leven, het verandert wie je bent.  Je wordt een bron van inspiratie en ‘empowerment’ voor je omgeving. Alles komt in flow. Ook buiten de professionele impact zul je zien dat bijvoorbeeld al je relaties verbeteren en zelfs je kinderen op een andere manier zullen opgroeien. Daarom spreken we niet van coaching als competentie, maar als een manier van leven.

Gratis E-book

Groei door inzicht en ervaring? Ontvang dan hier het gratis E-book: ‘7 Inzichten voor Top Coaching’.

Download E-book

De opleiding

Start met het 16 daagse opleidings programma en stap in de wereld van Consciousness Leadership.

Nu aanmelden

Extra Info

Meer informatie? Boek hier een infosessie of vrijblijvende coachingservaring aan met onze methodiek.

Meer informatie

Veelgestelde vragen

Hoe is de opleiding opgebouwd? Expand

De opleiding bestaat uit vier blokken van vier aaneengesloten dagen. De startdag is telkens een donderdag, dus trainingsdagen zijn van donderdag tot en met zondag. Starttijd van de drie Modules is 9:30 en eindtijd is rond 19:00 uur, op zondagen tot 18:00 uur (let op: voor de Bewust Leven 1 wijken start- en eindtijden af. Voor meer informatie zie pagina Bewust Leven 1).

Zeker voor managers is het Examenpakket een optie welke niet altijd noodzakelijk is: echter bij het succesvol afronden daarvan krijg je toegang tot registratie bij het ICF als gecertificeerd coach.

Wat maakt dat het examen pakket een extra optie is? Expand

Het succesvol afronden van het  examenpakket geeft toegang tot zelfstandige registratie bij de ICF (International Coach Federation). Maar niet iedereen die deze opleiding volgt, doet dit om dat te bereiken. Een substantieel aantal deelnemers kiest juist voor deze opleiding omdat de ICF accreditatie een keurmerk is voor een hoge kwaliteit van training en opleiding.  Voor deze groep mensen is het examen en de accreditatie niet of minder van belang. De opleiding is dan ook bijzonder geschikt voor mensen die mensen werken, denk aan leidinggevenden, managers nieuwe stijl (zelfsturing), ondernemers, HR managers, coördinatoren, maatschappelijk werkers etc. Daarnaast is de opleiding ook geschikt als een als persoonlijk ontwikkeltraject. Immers alles wat je in je zakelijk en persoonlijk leven wilt bereiken omvat communicatie en taal, en coaching is een manier van communiceren die jezelf en de ander versterkt.

Hoe is de deelnemers tevredenheidscore: 9,5 gemeten? Expand

De deelnemers tevredenheidsscore is gemeten door het onafhankelijk opleidingsplatform ‘Springest’.

Wij werken constant aan verbetering van ons gehele aanbod van trainingen.

Wat is mijn investering? Expand

Je investering voor de opleiding (prijsbeleid 2020):

De 16 daagse coach opleiding kost €5.541,-

Heb je de BL1 al gevolgd als losstaande training, dan betaal je nog €4.500,- voor de nog resterende 12 dagen, zijnde de drie vervolg Modules.

De extra opties (prijsbeleid 2020) :

Het Examen Pakket kost € 1.750,- (en dat is inclusief 6 mentor sessies, 1 op 1).

Het Coach Pakket kost €660,-. , Het zijn 6 coaching sessies met een ICF geaccrediteerde coach van 1 uur per sessie. Door het Coach Pakket aan te schaffen vervang je een ander verplicht onderdeel uit het examenpakket (namelijk dat je een aantal malen gecoacht wordt door een peer), maar dat kost wel extra geld.

LET OP: per 1.7.2020 wijzigt het prijsbeleid, wij gaan dan internationaal over naar 1 uniform prijsbeleid voor de BL1 training. De formule van waardebepaling achteraf kunnen wij dan voor de BL1 training niet meer aanbieden.

Wat is de ‘niet tevreden, geld terug’ garantie? Expand

Wij zijn overtuigd van de waarde van onze opleiding. Daarom bieden wij iedere deelnemer de ‘niet tevreden, geld terug‘ garantie  De voorwaarde is dat je alle dagen en alle oefeningen van de Bewust Leven 1 training hebt meegedaan; en dat jij je claim schriftelijk (per mail) indient binnen 24 uur na afloop van de BL 1. (zondag 18.00)

Wat kan ik verwachten op een dag? Expand

Tijdens ieder opleidingblok krijg je een persoonlijk werkboek van ruim 200 pagina’s, met oefeningen en coaching tools. Opleidingsdagen zijn zeer gevarieerd, en tegelijkertijd ook gebalanceerd opgebouwd. Met oefeningen in kleinere groepjes of in tweetallen of individueel; met reflectiemomenten, overdracht van kennis, in de vorm van een lecture, Q&A’s, oefeningen en training van je coachvaardigheden en nog veel meer. Natuurlijk is er ook ruimte voor een uitgebreide lunch, en voldoende koffie- en theebreaks en een snack.

Waar vindt de opleiding plaats? Expand

Onze vaste trainingslokatie bevindt zich in Maastricht. In de basis vinden dus alle opleidingsdagen plaats in Maastricht, in onze prachtige venue SoulCe Centre op het natuurlandgoed van Buitenplaats Vaeshartelt (www.vaeshartelt.nl, Weert 9 te Maastricht). Het is zeer goed bereikbaar met de auto en openbaar vervoer, parkeren is gratis.

De Bewust Leven 1 training kun je mogelijk ook volgen in Belgie of elders in Nederland (Bussum, 1x per jaar).

Accommodatie is niet inbegrepen bij de training, dat regelen deelnemers zelf. Wij geven je – als een extra service –  een overzicht met allerlei tips om overnachtingen te regelen in de directe omgeving van de venue, van ‘high end’ tot ‘budget’.

Wat zijn de data voor 2020? Expand

 1. De vierdaagse training Bewust Leven 1 start meerdere malen en wordt zowel Nederlandstalig als Engelstalig aangeboden.

Je vervolgt je route naar coach met de 3 coach trainingsmodules van telkens vier aaneengesloten dagen.

De 3 Modules worden in het voorjaar en in het najaar aangeboden. Tussen iedere Module zit ongeveer 6 weken tijd, om het geleerde te oefenen en te integreren.

Alle coachingstools worden in zowel Engelstalig als Nederlandstalig ter beschikking gesteld tijdens je opleiding.

Op 19 maart  2020 start de Module #1 van de route 2020.

De Bewust Leven 1 training is een vereiste om de coach opleiding te kunnen afronden. Mocht je niet in staat zijn de BL 1 te volgen vóór de start van de Modules van de coaching opleiding, neem dan contact met ons op.

De route naar coach begin je dus idealiter met de BL 1 training. Kijk in Kalender voor alle data. Je kunt de BL 1 ook in het Engels volgen en dan overstappen naar de Nederlandstalige Modules, dat is geen enkel probleem.

De 3 (Nederlandstalige) Modules 2020:
Module #1: 19 t/m 22 maart 2020
Module #2: 14 t/m 17 mei 2020
Module #3: 2 t/m 5 juli 2020 De 3 (Nederlandstalige) Modules zullen ook na de zomer 2020 weer gestart worden (onder voorbehoud van wijzigingen):
Module #1: 10 t/m 17 september 2020
Module #2: 29 okt t/m 1 nov. 2020
Module #3: 10 t/m 13 december 2020 Hoe ziet het examenpakket er uit? Expand

Net als bij een auto rijbewijs bestaat het examen uit (eerst) een theoretisch gedeelte en (daarna) een praktijk gedeelte, waarin je een live coaching sessie geeft van ongeveer 45 minuten.  Het examen zelf bestaat dus uit twee delen.

En net als bij het autorijbewijs ga je natuurlijk eerst kennis en ervaring opdoen, voordat je het examen aanvraagt.  Samenvattend:

 • jij geeft coaching aan je peer-coaches
 • je ontvangt coaching van je peer-coaches
 • jij coacht ‘echte’ cliënten.
 • je ontvangt hierop feedback van een mentor coach
 • je doet een schriftelijk examen
 • je doet een mondeling examen in de vorm van een coach sessie met een examinator
 • je houdt een overzicht bij en documenteert al je coaching en mentor sessies (portfolio)
 • met deze documenten plus je Coach Diploma kun je je registreren als ACTP ‘certified coach’ bij de ICF (optioneel).

Hoe worden coaches na de opleiding ondersteund? Expand

Na de opleiding bieden wij een aantal mogelijkheden ter verdere ondersteuning en verdieping/verbreding:

 • een 3 daagse training gericht op het succesvol opzetten van een zelfstandige coaching business.
 • aansluiting bij het platform CC.COACH, een netwerk van CC coaches, met centrale acquisitie en entrepreneurial support.
 • een traject met daarin ook persoonlijke support om je business op- en uit te bouwen.

Alle informatie hierover ontvang je tijdens de coach opleiding.

Is de ACTP de hoogst mogelijke kwalificatie bij de ICF? Expand

Ja, je kiest dus voor een top opleiding met een internationaal erkend keurmerk.

De  International Coach Federation, de ICF, is de  grootste internationale beroepsvereniging van individuele professionals voor zakelijke en persoonlijke coaching. Door wereldwijd een universele kwaliteit van werkwijze te bieden, stelt ICF de norm in coaching.

De ICF certificering is een internationaal herkend en erkend keurmerk.

Het ACTP nivo betekent dat iemand minimaal 125 uur student contact uren, mentor coaching en performance evaluatie heeft ontvangen. Dit is de hoogst mogelijke accreditatie bij de ICF.

De opleiding

Bewustzijn als sleutel tot persoonlijke groei en zakelijk succes. Onze opleiding tot Consciousness Coach is echt uniek. Mensen behalen excellente resultaten niet alleen met hun vaardigheden, maar vooral ook door wie ze zijn. Onze opleiding geeft daarom net zoveel aandacht aan de groei van jouw coach ‘zijn’ als aan de groei van jouw coach ‘doen’.

Direct aanmelden

Stap 1 4 dagen ‘ego’ strippen
Stap 2 Werk aan de coach tools (doen)
Stap 3 Werk aan je coach ‘zijn’
Stap 4 Start de praktische toepassingen
Stap 5 Optioneel: start je examen route
Stap 6 Ontvang je accreditatie
   

gratis e-book

Vul hier je naam en email adres in en ontvang het gratis E-book: ‘7 inzichten voor Top Coaching’.

Hoe voel je je na de 1e stap, de Bewust Leven 1?

meer vrijheid Ik durf te leven en te genieten van het leven.
meer passie Ik weet waar mijn passie zit, waar ik gelukkig van word.
meer energie Ik weet hoe ik mijn energie aan kan boren, en op de juiste manier kan inzetten.
helderheid Ik leef en maak keuzes vanuit mijn visie.
Integer Ik doe wat ik zeg.
Bewust Ik ervaar de realiteit bewust.
Authentiek Ik ben echt en ik blijf bij mezelf.
Aanwezig Ik leef in het hier en nu.

Wie jij bent als manager is jouw boodschap!

Wordt de verandering die je wilt zien in de corporate wereld.

Ik ben er klaar voor !

De trainers

Joris-Swinkels

Joris Swinkels

Oprichter & Trainer

Ik ben vader van twee jongens, ondernemer, rebel en visionair in hart en nieren. Voldoening haal ik uit een zo groot mogelijke impact realiseren.

(zie mijn kennismakingsfilm)

Joris Swinkels

Ik ben vader van twee jongens, ondernemer, rebel en visionair in hart en nieren, creator van nieuwe organisaties en van creatieve structuren. Mijn voldoening haal ik uit een zo groot mogelijke (ethisch verantwoorde) impact te realiseren. Ik werk met executives en ondernemers die er meer dan volledig voor willen gaan. Creative Consciousness heeft mij de inzichten en de tools gegeven om universele principes van ons bestaan te vertalen naar individuele persoonlijke processen en bedrijfsstrategieën. Als alles in lijn draait is de mens het meest gelukkig en het meest impactvol.

Ik kom uit een ‘ondernemersgezin’ en heb de keuze gemaakt om het ouderlijk bedrijf niet over te nemen maar een carrière te starten in de fysieke gezondheidzorg. Na enige specialisaties waaronder A&O kunde ben ik toch het ondernemers pad opgegaan en inmiddels 7 organisaties opgestart. In 2009 ben ik me gaan specialiseren in de mentale kant van menselijk gedrag door het volgen van de Creative Consciousness Coach opleiding en sinds 2010 de Transformatief Trainer opleiding. Toen ik in 2012 vader werd van mijn eerste zoon heb ik besloten om de meeste bedrijvigheden te verkopen en me te focussen op mijn grootste passie, Transformatief Trainer & Coach.

Lees het verhaal van Joris Charles Ruiters profiel foto Lage Resolutie

Charles Ruiters

PCC Coach & Trainer

Helpt mensen om een leven vol leven te leven. Hij laat je energie weer stromen en zet je in beweging. Schreef een boek over coaching als manier van leven.

(zie mijn kennismakingsfilm)

Charles Ruiters

Ik kwam tijdens een sabbatical in 2009 in Zuid-Afrika in aanraking met Creative Consciousness, nadat ik twee jaar eerder had besloten dat het roer om moest. Na een jarenlange loopbaan als ingenieur en manager in de civiele techniek realiseerde ik me meer en meer dat ik liever ‘iets sociaals’ wilde doen, als ondernemer, als coach en als trainer. “Maar hoe ik dat voor elkaar zou krijgen, daar had ik nog geen idee van. Ik had mezelf tien jaar gegeven om er te komen.” Het volgen van het Creative Consciousness curriculum bleek de weg vrij te maken. “Ik coachte al mensen toen ik nog manager was, maar sinds 2011 ben ik fulltime bezig met coachen en het geven van trainingen.”

“Speciale aandachtsgebieden heb ik eigenlijk niet. Ik ben manager geweest dus weet waar zij tegenaan lopen en ik begrijp hun taal. Maar als ik managers coach trekken we het meestal al snel breder. Doordat ik zelf tegen een burn-out aan heb gezeten heb ik wel speciale affiniteit met mensen in die situatie. Ik heb er gevoel voor en krijg mensen snel weer op een nieuw spoor, doordat ze nieuwe keuzes gaan maken en inzien wat hen in de weg staat. Mensen helpen de balans terug te vinden en weer nee durven zeggen, dichter bij zichzelf blijven; dat lukt mij goed.”

“Ik ben gedreven en gepassioneerd; ik geloof oprecht dat die ander het verschil kan maken voor zichzelf en voor zijn omgeving. Ik geloof dat het kan lukken als die ander écht iets wil en daar wil ik bij ondersteunen.”

“Transformation en fun gaan bij mij goed samen; er mag worden gelachen, maar ook gehuild. Alle emoties mogen er zijn. In mijn omgang met anderen spreek ik voorbij mijn identiteit, waardoor er geen weerstand opkomt bij de ander. Ik spreek anderen aan op hun wezenlijke identiteit waardoor er vaak de shift, verbondenheid en begrip is en zien wat nodig is voor een volgende stap. Waar ik het voor doe is om mensen zo weer te zien schitteren en stralen en in beweging komen. Hun eigen verantwoordelijkheid nemen en er weer in geloven.”

Lees het verhaal van Charles sacha-steuns

Sacha Steuns

Trainer

Liefdevol en to the point. Sterk en vrouwelijk. Met veel respect en ruimte voor de ander.

Mariëlle Ruiters

ik had een sabbatical en stond op een kruispunt in mijn leven. Ik wilde nadenken over wat ik wilde qua werk voor de komende jaren,  toen kwam ik in aanraking met de Master 1 training… en voor mij sloeg die in als een bom. Een alomvattende kijk op het leven, waarin ik veel van wat ik al eerder gedaan had op bewustzijnswerk kon plaatsen, alle puzzelstukjes vielen op hun plek! Wow! Daarbij veel uitdagende oefeningen die zelfinzicht bevorderen en die uitdagen om nieuwe dingen over jezelf te zien EN met heel veel praktische tools om hier verder mee aan de slag te kunnen gaan in het dagelijkse leven.

De vertaalslag naar het dagelijks leven is zo goed doordacht en krachtig. Ik ben trots en blij dat ik nu de baan heb waarbij ik een toekomst zie die veel verder reikt dan mijn gebruikelijke vier tot zes jaar…. dat ik me (nog) meer bewust ben van mijn verantwoordelijkheid voor mijn eigen leven, mijn geluk en voor de keuzes die ik maak, voor de relaties die ik aanga, voor het mens-zijn van mijzelf… kortom voor mijn creatieve krachten, mijn creërende krachten. Dit is echt een fantastische training die eigenlijk iedereen zichzelf zou moeten gunnen. Kies ervoor en ervaar het zelf en ook jij zult de verandering worden die je graag wilt bereiken in je leven.

Lees het verhaal van Mariëlle marc-steinberg

Marc Steinberg

Founder & Trainer

Founding father. Ingetogen en wijze man, tegelijkertijd vol met leven en gepassioneerd. Hij door-ziet razendsnel.

mark-fraser-gant

Mark Fraser-Grant

Trainer

Weet je echt in je hart te raken, klein van stuk maar groots als mens, vol ervaringen uit zijn eigen leven die hij inbrengt in de trainingen.

(zie mijn kennismakingsfilm)

Laatste blogs

Creative Consciousness werkte onder meer samen met:

ns rabobank unilever tno philips mercedes

CONTACT

Edith profile picture

Eerst even contact? Maak hier een bel afspraak met of mail haar voor een gratis en vrijblijvend informatiepakketje over de route naar coach.

0031 (0) 6 23 73 99 02

Doe de gratis test

Met onze Bewustzijn Quotiënt test krijg je een eerste gevoel bij jouw level van bewustzijn... en met de feedback gelijk ook zicht op de vervolgstappen die je kunt nemen naar een leven vol leven.

Polariserende interacties

Door Joris Swinkels 26 november 2021

Verder lezen