Creëer je leven in 3 stappen.

Door Joris Swinkels 19 augustus 2018

Creëer je leven in 3 stappen is een samenvatting van de meest essentiële onderdelen van Master 1 – Het IK Proces. Een vier daagse transformatieve training waar je grote stappen kunt maken in de richting van je ‘droomleven’.

1. Zijn waar je nu bent.

 

Voordat je een echte verandering kunt maken in je leven moet je ‘eerst zijn waar je nu bent’. Met andere woorden als je leeft in een illusie of in een verhaal dat ver van de realiteit afstaat is het haast onmogelijk om te veranderen.

 

“You can not move from where you are not” ~ MFG

 

Pas als je volledig omarmt hebt waar je nu bent, je kwaliteiten, je hiaten, je echte gevoelens etc. dan pas ben je op de meest vruchtbare grond om iets nieuws te planten.

Iets nieuws planten is de juiste bewoording. Een keuze of een inzicht is een moment waarin je bewustzijn een quantum leap maakt (sprong in potentieel) en de wereld er heel anders uit kan zien dan het moment daarvoor. Toch kan het manifesteren van je inzicht in je materiele wereld nog even duren. Aangezien verandering in de materiele wereld meer tijd nodig heeft.

Wat kun je erkennen aan de situatie waar je nu in zit?

 

Om een verandering duurzaam te maken moet je hem minimaal 3 maanden herhalen.

 

2. Helderheid over je bestemming.

 

Hoe helderder je jouw bestemming hebt, hoe effectiever de weg ernaartoe zal zijn.

Het leven waar je nu in leeft is een gevolg van de acties die je wel en niet gedaan hebt. Je acties zijn een gevolg van je beslissingen. Je beslissingen zijn een gevolg van de mate van helderheid over je richting, of de mate van pijn over de huidige situatie. Hoe sneller je 100% helder hebt wat je kiest als doel, als pad, als richting, hoe eerder je de juiste keuzes gaat maken om in die richting te bewegen.

Voor welke doel of welke bestemming zou jij morgen graag een uur eerder opstaan?

 

 

Ik weet niet waar naartoe?

Het leven is niet automatisch ingericht om te openbaren wat jouw levensdoel of passie gaat zijn. Vaak zullen we dit zelf moeten creëren. Door ons bewuster te worden waar we energie van krijgen en waarvan niet krijgen we meer gevoel voor de richting. Vandaaruit kun je keuzes maken om je competenties, kennis en kwaliteiten in die richting te ontwikkelen. Een blokkerende gedachte is dat je ‘nu’ moet weten wat je ‘de rest’ van je leven zou willen. Kijk gewoon een jaar vooruit of enkele jaren. Daarna kun je prima weer iets anders leuks gaan doen.

 

‘Het is een van de grootste manco’s van deze tijd dat iedereen denkt een passie te moeten vinden en niet vooruit kan als deze niet gevonden is. Een passie is iets waar je energie van krijgt en dat moet voor de meeste van ons ontwikkeld worden en niet gevonden.’

 

3. De taal van manifestatie leren.

 

Alles wat je in je leven manifesteert is een gevolg van je bewuste en onbewuste overtuigingen. Een overtuiging is een beslissing die je genomen hebt en voor ‘waar’ aanneemt. Soms heb je die beslissing bewust genomen maar meestal is de overtuiging door ouders, opvoeders, school, cultuur, social media etc. ingegeven. In de manier ‘hoe je denkt’ ligt de sleutel tot krachtige manifestatie.

Het grote verschil tussen succesvolle en minder succesvolle mensen is hun denken.

Om succesvolle denkpatronen aan te leren moet je eerst zien welke sabotage denkpatronen je denkt. Vervolgens moet je leren hoe je deze kunt aanpassen. Het creëren van nieuwe denkpatronen noemen we in Creative Consciousness context creatie. Bij context creatie vervang je overtuigingen die niet werken door nieuwe overtuigingen die ook als ‘waar’ worden aangenomen door je psyche. Deze context formuleer je vervolgens in doelstellingen.

Wil je jezelf ook verder trainen in het succesvol creëren van je gewenste leven, overweeg dan eens om jezelf deze 4 dagen cadeau te doen. Je kunt alleen winnen!

 

Hartegroet,

Joris

 

Joris Swinkels is een van de lead trainers die enkele keren per jaar het Master 1 proces verzorgt, voor meer meer info klik hier.

Doe de gratis test

Met onze Bewustzijn Quotiënt test krijg je een eerste gevoel bij jouw level van bewustzijn... en met de feedback gelijk ook zicht op de vervolgstappen die je kunt nemen naar een leven vol leven.

Polariserende interacties

Door Joris Swinkels 26 november 2021

Verder lezen