Creëer je leven met je licht!

Door Marc Steinberg 14 april 2020

Wij mensen zijn echt ongelofelijke wezens. Ons potentieel is niet te vatten. Nu hebben we het niet over die genieën waar je soms over leest in de krant, zoals dat 8-jarige jongetje met een IQ van meer dan 200 dat al afstudeerde van de universiteit – we hebben het over jou en mij.

Elke dag worden we uitgedaagd om tientallen bewuste en duizenden onbewuste keuzes te maken. En elk van die keuzes draagt bij tot de vorm die ons leven aanneemt, sommigen meer en sommigen minder. We hebben een fenomenale kracht om bewuste keuzes te maken, en het is net hier waar onze directe toegang ligt tot het vormen en creëren van ons leven vanuit visie, vanuit inspiratie, vanuit grootsheid.

Of toch niet. Dat is het andere fascinerende aan ons mensen: wij hebben vrije wil gekregen, wat wil zeggen dat we de kracht hebben om te kiezen wat we maar willen. Niemand kan onze keuzevrijheid inperken. Wij, en wij alleen, zijn de meesters van onze kracht om te kiezen. Maar als dat zo is, waarom leven de meesten van ons dan niet in creatie maar in reactie? Waarom leven we niet vanuit visie maar vanuit angst; waarom tonen we ons potentieel niet maar verbergen we ons in de schaduw?

Het antwoord is: onwetendheid. We weten niet wie we eigenlijk zijn als mensen. We weten wie we zijn als persoon, maar niet wat voor soort wezen we echt zijn. Als we dat wisten, écht ten volle wisten, dan zouden we andere keuzes maken, die tot andere acties zouden leiden, die dan weer tot andere resultaten zouden leiden – en daarom tot een ander leven.

Dit WETEN wie we echt zijn als mens is het enige dat echt telt. Zolang we dit besef niet hebben, weten we niet hoe lief te hebben en liefdevolle relaties in stand te houden. We weten niet hoe te schitteren en ons licht te delen, we weten niet wat het woord werkelijk is en hoe te opereren binnen de beperkingen van alle vormen van bijgeloof die wereldwijd bestaan en ons proberen wijs te maken dat we beperkt zijn.

Er is iets in JOU dat niet kan sterven, dat je onafgebroken blijft aanporren, dat 24/7 druk is met proberen om je aandacht te trekken, op welke manier dan ook. Laat ons dat “iets” jouw LICHT noemen. Het spreekt tot je als die zachte, stille stem, het port je aan door lichamelijke symptomen die je zou moeten interpreteren, het bezoekt je in je dromen, het stuurt je wake-up calls in de vorm van wat jij “het lot” zou noemen (je noemt het “geluk” of “ongeluk”). De uitdaging is om dat alles te LEZEN en het te BEGRIJPEN, zodat je keuzes kan maken die in overeenstemming zijn met je LICHT.

Het lijkt zo voor de hand liggend! Waarom is het dan zo moeilijk?

Het antwoord is: angst. Bijna alle keuzes die een mens elke dag, elke week, elke maand, elk jaar maakt, komen vanuit angst, niet vanuit licht. Soms is het wijzer om naar angst te luisteren en weg te rennen, soms, héél soms maar! Er zitten geen tijgers meer achter ons aan.

Heb je ooit gemerkt dat we nooit hoeven te vragen “wat zou angst doen?”. Toch is het onze dagdagelijkse manier van leven. Slechts een handvol mensen stellen zich af en toe de vraag “wat zou mijn licht doen?”. De vraag is dan of je de moed hebt om het antwoord te volgen.

 

Maar terwijl die constant, 24/7, gebeurt, blijft ons LICHT ons van binnenuit aanporren. Soms horen we het en dan noemen we het ons geweten, onze intuïtie, onze hartenwens, etc. Maar vaak gaan we er niet op in. Waarom niet? Angst! Onze levensstijl is een manier geworden om onszelf te verdoven, zodat dat PORREN ons niet de hele tijd “stoort”. We willen niet geconfronteerd worden met het feit dat we langzaamaan doodgaan in onze jobs, dat we het er slecht vanaf brengen in onze relaties, dat we groentjes zijn als het over zelfliefde gaat, en dat we niet veel voorstellen als we zeggen dat we een zegening willen zijn voor anderen en voor de wereld. We willen die vervelende waarheid niet in de ogen kijken.

En dus blijft het PORREN duren, en ons ontsnappen eraan ook. Tot… tjah, tot… BOEM! Nog een vervelende wake-up call. Maar in plaats van de les te leren en vanaf nu naar ons licht te luisteren, proberen we het “probleem” liever te fiksen zodat we ongestoord verder kunnen doen zoals we bezig waren.

De omzetting van angst naar licht begint met een beslissing: “ik heb het gehad met al die schaduwen!”

Dit moet een roep om vrijheid zijn, een rebelleren tegen angst en antagonisme, op het energieniveau waar je toe komt wanneer je hoofd lang genoeg onder water is gehouden… en wat langer… en zelfs nog wat langer… tot plots een kracht wakker wordt die de meeste mensen niet wisten dat ze hadden. DAT is wanneer de grootsheid in je opstaat, wanneer de reus in je wakker wordt, dat is het KEERPUNT.

Maar hoe hard moet het lot op jou inwerken zodat je dit VAT? De kosmische grap en het antwoord hierop is: helemaal niet zo hard! Je kan ook simpelweg accepteren dat JIJ het keerpunt bent. Doe dat en je ziet dat de deur van je gevangenis altijd al openstond. En dan wandel je gewoon naar buiten.

Je licht is maar een beslissing van je verwijderd.

 

Met liefde, Marc

Doe de gratis test

Met onze Bewustzijn Quotiënt test krijg je een eerste gevoel bij jouw level van bewustzijn... en met de feedback gelijk ook zicht op de vervolgstappen die je kunt nemen naar een leven vol leven.

Polariserende interacties

Door Joris Swinkels 26 november 2021

Verder lezen