Dansen in ’t moment

Door Charles Ruiters 20 mei 2018

De manier waarop wij opgroeien, gevormd en geconditioneerd worden, zorgt ervoor dat we onszelf op de eerste plaats zetten. In onze omgang met anderen focussen we op het dienen van onze persoonlijke behoeftes en belangen. Je ego bepaalt en maakt de dienst uit. Als je jezelf dienstbaar wil opstellen naar anderen, dan zal je de shift moeten maken van ego-gedreven naar wat ik noem ‘coach-gedreven’: communiceren vanuit een context en op een manier zoals een coach dat doet.

In onderstaand figuur, staan onder de lijn een aantal uitspraken die van toepassing zijn op mensen die zichzelf centraal stellen. Waarbij alles draait om wat het ego wenst. Hierin zie je wat in de weg kan staan cq waaraan gewerkt kan worden om de verschuiving van onder de lijn naar boven de lijn te maken.

Boven de lijn kun je zien wat allemaal nodig is vanuit je COACH ZIJN dienstbaar te zijn naar anderen. Hier ben je ‘coach-gedreven’. Terwijl onder de lijn ben je ‘ego-gedreven’.

‘Coach Gedreven’ of COACH ZIJN is uiteraard niet beperkt tot coaching als professie. Het is coaching als een manier van leven: leef jij vanuit je ego (IK) of stel je je dienstbaar op voor het grotere geheel: je familie, vrienden, werk, collega’s, etc. Onze ICF geaccrediteerde coach opleiding geeft je de handvatten om dieper in verbinding met jeZelf en anderen te staan. Om het SAMEN tot wasdom te laten komen.

 

Waar leef jij vanuit ego-gedreven?

En waar leef jij vanuit coach-gedreven?

Waar ervaar jij de meeste flow?

Om in organisaties in flow samen te werken is een context van ‘coach-zijn’ een must. Als mensen met elkaar omgaan zoals een coach dat doet, dan creëren we vanzelf een WIJ context. Hierin mag je zijn wie je bent. En kun je worden wie je wil zijn.

Als je vanuit Coach ZIJN met anderen omgaat, dan zal je merken dat na jullie interactie er geen residu meer over is. Jullie interactie is compleet in zichzelf. Hoe anders is dat vanuit ego-gedreven? Dan ben je druk in je hoofd aan het bedenken hoe je alles ‘im griff’ houdt.

Wil je meer weten over onze trainingen en coaching? Neem gerust contact op. Onze Communicatie en Coach opleiding is ICF ACTP geaccrediteerd.

 

Doe de gratis test

Met onze Bewustzijn Quotiënt test krijg je een eerste gevoel bij jouw level van bewustzijn... en met de feedback gelijk ook zicht op de vervolgstappen die je kunt nemen naar een leven vol leven.

Polariserende interacties

Door Joris Swinkels 26 november 2021

Verder lezen