Dat bekende gevoel dat “jij” heet

Door Marc Steinberg 15 augustus 2018

Elk moment van elke dag kies je – zij het bewust of onbewust – om wie je bent te laten definiëren door je herinneringen aan vroeger of door je visie van je toekomst. Velen onder ons zijn er zich niet van bewust dat ze een keuze hebben, de meesten hebben zelfs niet door dat kiezen überhaupt mogelijk is.

Ons leven zit in een status quo, omdat onze relatie met onszelf op die manier is gaan werken. We definiëren onszelf aan de hand van de herinneringen die we hebben opgeslagen over onze ervaringen, en de verhalen die we errond geweven hebben. Zolang we jong zijn, vragen we onszelf af wie we willen zijn in de toekomst, maar we proberen die toekomstige zelf te creëren aan de hand van onze vroegere zelf. Weinigen weten dat er een alternatief is; en dat dat alternatief ons een veel grotere kans geeft om de toekomst die we voor ogen hebben met succes te creëren.

Houd voor ogen dat wanneer je je toekomst creëert met je toekomstige zelf, je veel geïnspireerder bent, veel ontvankelijker voor creativiteit en beschermd tegen oude programma’s die ons saboteren, zoals angst, piekeren, luiheid, lafheid, etc.

Je vroegere zelf kan enkel creëren via oorzaak en gevolg. Dat is de Newtoniaanse manier (die verwijst naar Isaac Newton, een natuurkundige). Maar er is een alternatief: creëren door een gevolg te veroorzaken, de manier van de kwantumfysica. Deze manier kent je vroegere zelf niet – hiervoor heb je een nieuwe Jij nodig.

Als je m’n blogs gevolgd hebt, ben je bekend met het concept “zoals binnen, zo buiten”, of “je externe realiteit creëren door eerst je innerlijke realiteit te creëren”. We schrijven het jaar 2018 en we hebben zoveel ontzettend opwindende nieuwigheden ontdekt over hoe de realiteit werkt en hoe we ons droomleven op een totaal andere manier kunnen creëren.

De tijd dat succes werd gezien als iets waarvoor je “harder, langer, sneller, slimmer” moest werken zijn voorbij! De innovatieve creators van vandaag veroorzaken het gewenste effect (want dat is wat de realiteit is) vooral door gebruik te maken van de wet van de aantrekkingskracht. We mogen dit principe terecht een wet noemen, omdat het werkt en onpersoonlijk is.

Ik leer mensen over de hele wereld over creatie en zelfrealisatie door deze wet. Overal waar ik kom is er hetzelfde gebrek aan kennis, zijn er dezelfde problemen en dezelfde dromen. We voelen allemaal aan dat een beter leven mogelijk is en dat wij in het centrum ervan zouden moeten staan. Het enige dat ontbreekt is weten HOE het te creëren. En hoe creëren we het op een toffe manier, die werkt met succes en ons niet uitput, opbrandt en stresseert?

De juiste manier is de kwantumcreatie: in plaats van oorzaak en gevolg, het gevolg veroorzaken.

Hiervoor hebben we een nieuw verstand nodig – goed nieuws, dat hebben we allemaal. En we hebben een brein nodig – goed nieuws, dat hebben we allemaal. Slecht nieuws: het heeft een serieuze update nodig, want het lichaam (dat door onze ervaringen gaat) volgt het brein.

Nieuw brein, nieuwe ervaringen.

Nieuwe ervaringen, nieuwe acties.

Nieuwe acties, nieuw leven.

Tot hiertoe alles goed, mijn publiek knikt enthousiast. Maar dan moet ik hen melden dat alles dan wel binnen hun bereik ligt, maar niet dat van hun oude, vertrouwde zelf dat ze al kennen. De meeste mensen willen automatisch vanuit reactie een nieuw leven creëren met een oud zelf. Dat is de automatische reactie gebaseerd op angst voor het onbekende en gebrek aan bewustzijn van wie we echt zijn.

Van zodra we ons realiseren en ervaren dat we niet onze gedachten en gevoelens zijn, maar eigenlijk een moeiteloos, alom aanwezig bewustzijn, kunnen we de angst gewoon laten varen en meteen overgaan naar het creëren van onze nieuwe zelf , die ons droomleven gaat leven.

De upgrade in ons hoofd is een shift van een brein dat eerder functioneerde als een opname van het verleden naar een brein dat werkt als kaart van de toekomst.

Ik kan je geen pil aanbieden om deze magische stap te maken terwijl je lekker in je led ligt. Maar ik beloof je dat je met een klein beetje moeite en de juiste tools jezelf kan updaten; en zo het leven waar je altijd van droomde kan gaan creëren.

Jij bent een creator.

 

Met liefde, Marc

Doe de gratis test

Met onze Bewustzijn Quotiënt test krijg je een eerste gevoel bij jouw level van bewustzijn... en met de feedback gelijk ook zicht op de vervolgstappen die je kunt nemen naar een leven vol leven.

Polariserende interacties

Door Joris Swinkels 26 november 2021

Verder lezen