De dagelijkse dingen

Door Wim van Grinsven 23 november 2018

Over de meeste dingen hoef je helemaal niet zo veel na te denken. Ze gebeuren min of meer vanzelf omdat ze volgen uit wat ervoor gebeurde. Of omdat je ze nu eenmaal moet doen. De schoorsteen moet roken, dus sta je op tijd op en begint met het afwerken van je actielijst en het opvolgen van de afspraken in je agenda.

Als de avond valt weet je wel of niet meer wat je die dag allemaal gedaan hebt.

Het meeste ging vanzelf. Iemand belde en je moest reageren, iemand mailde en je moest iets doen. Er was een vergadering en je had weer nieuwe targets en to do-items.

En dan is er zo’n dag waarop het raderwerk knarsend tot stilstand komt. Zand in de machine. Je bent ziek, of al je afspraken worden zo maar afgezegd, of je vraagt je ineens af wat je eigenlijk aan het doen bent.

Het kan je overkomen als scholier, als medewerker, manager of ondernemer. In elke levensfase, op elk moment van de dag.

Als het je niet overkomt, moet je er zelf voor zorgen. Want zo’n moment van reflectie en bezinning is misschien niet altijd even comfortabel, maar kan je wel helpen je richting te bepalen.

Dat je de dingen weer doet omdat je ze leuk, opwindend, de moeite waard vindt, of uit intrinsieke motivatie. Niet omdat de ene actie nu eenmaal op of uit de andere volgt, maar omdat je stilgestaan hebt bij waar het voor jou om gaat. Waarom je de baan hebt gekozen die je nu hebt, het bedrijf hebt opgericht dat je nu runt – of waarvan je nu constateert dat het jou runt.

Soms kom je er tijdens zo’n knarsende dag achter dat je je prioriteiten nog eens op een rijtje moet zetten.

Soms sla je een nieuwe richting in. Maar meestal schuif je die ideeën snel weer onder het tapijt om verder te gaan met de dagelijkse dingen.

Niets aan de hand. Straks word je vanzelf weer uitgenodigd om eens stil te staan bij de keus van dingen waarmee je dag zich vult.

Of is het misschien tijd  voor de Journey van Creative Consciousness?

Doe de gratis test

Met onze Bewustzijn Quotiënt test krijg je een eerste gevoel bij jouw level van bewustzijn... en met de feedback gelijk ook zicht op de vervolgstappen die je kunt nemen naar een leven vol leven.

Polariserende interacties

Door Joris Swinkels 26 november 2021

Verder lezen