De magie van intimiteit

Door Marc Steinberg 22 mei 2018

Als je een rondvraag doet bij vrouwen over wat een man aantrekkelijk maakt, is antwoord nummer 1: aanwezigheid. Wanneer je mannen dezelfde vraag stelt over vrouwen, is het meest voorkomende antwoord: aanwezigheid. Al moet ik toegeven dat mannen andere woorden waarmee ze ‘aanwezigheid’ bedoelen.

Voor vrouwen is het duidelijk dat wanneer een man niet aanwezig is, voor de helft (of erger, nog meer dan de helft) in gedachten verzonken… het voor hen niet hoeft. Mannen gebruiken graag woorden als sexy, blond, donker, groene ogen… maar geloof me, ze bedoelen aanwezigheid. En ja, ik weet dat er uitzonderingen zijn!

Maak oogcontact.

Ik zeg dit omdat aanwezigheid de grootste, belangrijkste factor is voor intimiteit. Kijk wat er gebeurt wanneer je oogcontact maakt. Oogcontact is de eerste en gemakkelijkste les in de klas waar we het over aanwezigheid hebben. Om punten te krijgen, moet je oogcontact maken.

De eerste grote fout die zowel mannen als vrouwen maken is: ze staren. De tweede fout: ze verliezen zich in hun onzekerheid over wat de ander over hen zou denken. Aangezien ze allebei bezorgd zijn, is geen van beiden aanwezig. Wat je dan uiteindelijk krijgt is een ramp, versierd met verveling en onhandigheid.

Dit zijn oefeningen voor jou:

  1. Staar niet, kijk niet naar de ander, maar wees aanwezig als je eigen energie (wees gecenterd) en laat de ander binnenkomen zonder de ruimte te bezoedelen met ambitieuze verwachtingen.
  2. Heb geen agenda! De energie die je daarmee uitstraalt is afstotend. Openheid en oprechte nieuwsgierigheid zijn goud waard.
  3. Grijns niet. Als je ziel glimlacht, laat je gezicht dan volgen. Leer comfortabel te zijn zonder te hoeven grijnzen.
  4. Adem! Ontspan je borstkas en je buik, en laat het ademen gebeuren terwijl je de ander toelaat om ‘binnen te komen’.
  5. Verstijf niet. Wees los in je lichaam, en rust natuurlijk in het huidige moment.

Als je deze 5 essentiële regels volgt en oefent, open je de deuren voor magie.

Intimiteit begint bij aanwezigheid.

Het is zo’n ongelofelijke ervaring om de energie van een ander te mogen ontvangen (als hun energie ook van aanwezigheid komt). Wanneer twee ‘aanwezigheden’ elkaar ontmoeten en verbinding maken, ontstaat er een magisch verbond tussen twee energieën. Je bent getuige van een gebeurtenis die niet bestuurd wordt door het verstand of diens agenda, of door de angsten in je onderbewustzijn. Getuige zijn van het paren van jullie energieën  is puur plezier.

In mijn Mastery of Intimacy Retreats is dat de basis voor alles wat volgt. In de gevorderde stadia maken we intrede tot full body orgasmes, toewijding aan het goddelijke… de hogere vruchten van de tantrische nectar, om het zo te zeggen.

Haal je blokkades weg.

Wat intimiteit tussen mensen in de weg staat, zijn negatieve ervaringen die ze hebben gehad in hun vroege kinderjaren en tijdens hun puberteit. Onze samenleving en onze onbewuste manier van opvoeden vernietigt openheid, en maakt dat iedereen een stevig harnas gaat dragen om beschermd te worden tegen nog meer pijn en angst. Deze trauma’s zitten diep geworteld in ons onderbewustzijn en in ons lichaamsweefsel.

Eender wie zijn innerlijke roep om bevrijding en ware, kwalitatieve verbinding met anderen accepteert, zal zijn of haar eigen blokkades moeten weghalen. In ons samenzijn met anderen dragen we onvermijdelijk onze onbewuste trauma-energieën over naar de ander, en raad eens… hun latente trauma’s ontwaken ook, en zo maken we ons klaar voor een volgende tragedie.

Overdrijf ik?  Ik denk het niet. Ik ben een man met open ogen. Ik laat me niet vangen aan de schijn van opzichtig gedrag. Ik voel mensen aan, en wat ik voel is vooral verdriet, wanhoop, eenzaamheid en een stille roep om hulp.

Schrijf je in op de school van intimiteit.

Ik geloof dat we ons allemaal moeten inschrijven op de school van intimiteit, onze lessen moeten leren, onze trauma’s en angsten van ons moeten afschudden. Wanneer we dan anderen ontmoeten, krijgen we een heel andere ervaring die ons doet zingen: ‘het leven is zo mooi!’

Doe de gratis test

Met onze Bewustzijn Quotiënt test krijg je een eerste gevoel bij jouw level van bewustzijn... en met de feedback gelijk ook zicht op de vervolgstappen die je kunt nemen naar een leven vol leven.

Polariserende interacties

Door Joris Swinkels 26 november 2021

Verder lezen