Genieten van groei

Door Charles Ruiters 13 september 2018

Hoe is het om je werk te mogen doen? In hoeverre draagt dat wat je doet bij aan een gezond en vitaal leven? Vragen die bedoeld zijn om stil te staan bij wat we aan het doen zijn. En om bewust te worden over hoe we een (groot) deel van onze dag vullen. Ik zie in mijn praktijk steeds vaker dat mensen zoeken naar de juiste balans tussen werken en al het andere. Of dat mensen zoeken naar wat ze nu echt zouden willen doen. Als je helemaal vrij zou zijn, waarmee zou jij dan bezig willen zijn? Wat zou je dan willen bijdragen?

Ik gun je hetzelfde

Diep in ons zit het verlangen om anderen te supporten. Anderen te helpen om vooruit te komen in het leven, om persoonlijk te groeien en om vanuit verbondenheid en liefde met elkaar te leven. Wij zijn niet hier op aarde om alleen goed voor onszelf te zorgen. En toch is dat hoe deze wereld grotendeels in elkaar steekt. Dit uit zich bijvoorbeeld in mijn woonwijk waar families zich op sluiten in omheinde tuinen. Die diepe wens om te verbinden en anderen op weg te helpen in het leven heeft wellicht ervoor gezorgd dat mensen je pijn hebben gedaan. En je besloten hebt om dat niet nogmaals mee te maken.  Deelnemers aan onze coach training zijn bereid zich meer en meer open te stellen en op de vraag “waarom wil je coach worden?” antwoorden ze “ik geniet als anderen groeien” of “ Ik heb zelf een enorme transformatie doorgemaakt en dat gun ik iedereen”.

Voorbij de angst weer gekwetst te worden

Ze zitten in zelfvertrouwen en zijn bereid te verbinden. De kans om weer gekwetst te worden nemen ze voor lief. Ze kiezen voor een leven vol leven. En zij zien coaching als een mogelijkheid hiervan iets aan anderen te geven. Onze ICF gecertificeerde ACTP coach opleiding richt zich niet alleen op het professioneel coachen. Wij zien coaching als een manier van leven. Een manier van liefdevol communiceren om de ander in zijn/haar kracht te zetten. En dat kan in al je interacties….met je partner, kinderen, buren, op het werk of met vrienden.

Mooi!

Recent is weer een groep van 12 coaches aan de coachtraining begonnen. Persoonlijke transformatie en coaching lopen bij ons dus parallel. Je komt als mens dichter bij wie je in essentie bent. En daarmee ben je ook de mogelijkheid voor een ander om hetzelfde te doen. Coaching gaat veel meer over wie je bent, dan over wat je doet. Het doen kan iedereen leren, maar dat maakt je nog geen coach. Je moet bereid zijn met jezelf aan de slag te gaan. Echt zijn, ruimte hebben voor een ander, voorbij beperkende gedachten en gevoelens gaan, echt verbinden met andere mensen, komen van niet weten etc.. Hier gaat het om de kern van je wezen. En dat is een reis waar het om je reis gaat. Waar het om het leven zelf gaat. Als je verbinding maakt met de diepe wens om anderen te helpen, zal je dus zeer zeker ook zelf deze persoonlijke reis moeten maken. Want tot het niveau dat jij persoonlijk bent gegroeid, tot dat niveau kun het ook voor een ander mogelijk maken. Mooi om te zien hoe deze 12 coaches vanuit verbinding met zichzelf, bijdragen aan het welzijn van anderen.

Doe de gratis test

Met onze Bewustzijn Quotiënt test krijg je een eerste gevoel bij jouw level van bewustzijn... en met de feedback gelijk ook zicht op de vervolgstappen die je kunt nemen naar een leven vol leven.

Polariserende interacties

Door Joris Swinkels 26 november 2021

Verder lezen