Inspirator en filmmaker Bert Corsius vertelt over zijn inzichten uit zijn ‘Awakening’ ervaring 25 jaar geleden

Door Joris Swinkels 24 november 2018

Luister naar de inspirerende Podcast met als gast Bert Corsius. Hij onderging een ‘Awakening’, 2 uur voor een hersenoperatie die hij onderging 25 jaar geleden.

Hij zag alle gebeurtenissen uit zijn leven voorbij komen vanuit alle mogelijke perspectieven in ‘hetzelfde moment’.

Hij realiseerde zich dat zijn ‘Zelf’ daarbij de ‘ruimte’ was waar alle perspectieven in plaats vonden. Zijn inzicht dat het ‘Zelf” of de ‘Ik’ de eeuwige leegte is waarin onze ‘droom’ van de realiteit plaatsvindt drijft hem om andere mensen op de wereld ook te supporten naar de inzichten over ‘wie’ ze ‘zelf’ zijn. Hij doet dit middels bijeenkomsten, humor, spreken en het produceren van multimedia zoals films en documentaires. Zo maakte hij een docu en sprak op TEDx over ‘What makes your soul smile’.

Hij geeft aan dat het eigenlijk niet echt mogelijk is om uit te leggen wat hij gezien of meegemaakt heeft, omdat alle woorden die hij er aan wilt geven iets anders zijn dan de ervaring zelf. Het verstand kan die woorden wel begrijpen maar geen ‘eenheidservaring’ bevatten omdat het alleen ‘duaal’ kan denken. Hij gebruikt dan ook liever ‘vragen’ of ‘stilte’ om mensen zelf tot inzicht te brengen.

Als je enige momenten met hem mag spenderen merk al snel dat je in een staat van: ‘alles is goed’, ‘er hoeft niets anders’, ‘mijn leven gaat vanzelf” komt.

Hij verwijst hier naar de arrogantie dat ‘wij mensen’ denken dat we het leven zelf regelen. Maar als je écht gaat kijken naar de honderdmiljard dingen die er tegelijkertijd plaatsvinden, zoals je adememhaling en de uitwisseling van alle stofjes in je longen, in je bloed, in je lichaam, elke gedachte, de honderden keuzes die we maken op een dag en het knipperen van je ogen, er is niets waar je iets voor hoeft te doen. Zelfs het idee dat we ons zorgen moeten maken over onze toekomst of over een dak boven ons hoofd is slechts een gedachte.

De non-dulistsche kijk van ‘alles is een droom’ klopt zegt hij, maar de droom is echt.

Het non-duale ( ‘alles is één’ of eigenlijk letterlijk: ‘niet twee’) manifesteerd zich in het duale, het manifesteerd zich in ‘onze droom’. Daarbij zijn gedachten  ‘energetsiche’ constructies die we zelf in stand houden. Alleen als we aandacht geven aan een gedachte is hij realtiteit. Een gedachte die we niet denken bestaat niet.

Een gedachte kan alleen invloed op mij hebben, als ‘ik’ ook een gedachte ben.

Wie we denken dat we zijn, zijn slechts gedachten óver wie we zijn. En alleen op deze gedachte ‘over onzelf ‘kunnen nieuwe gedachten impact hebben. Hij kan dit alleen niet tegen iemand vertellen want niemand gaat dit geloven, zolang als iemand denk dat hij is wie hij denkt dat hij is;-). Bert heeft gemerkt dat het heeft geen zin om mensen in hun droom te vertellen hoe het zit, dit geeft slechts een momentane verlichting in balast die ze ervaren. De enige weg is dus via de ‘stilte’ waarin mensen zelf tot de inzichten en conculsie kunnen komen.

De Master 1, nu 10 jaar geleden, was voor Bert voor het eerst dat alle puzzelstukjes uit zijn BDE bij elkaar kwamen, en hij eindelijk ook met zijn ‘weten’ of verstand bevatte wat erin zijn leven gebeurd was.

Bekijk de Youtube opname of beluister de Podcast voor dit inspirerende verhaal.

Deel deze pagina ook met je vrienden die interesse hebben in persoonlijke ontwikkeling en bespreek samen de thema’s.

Podcasts kun je beluisteren via Podcast apps, Spotify, iTunes, klik hieronder op de iconen om bij de Podcasts uit te komen.

Veel plezier.

Joris

      

 

PS: Als trainer bij Creative Consciousness begeleidt Joris vele professionals met ‘awakening’ in de trainingen. Mocht jij ook interesse hebben in zo’n proces, boek dan hier eerst een intake sessie met Joris om te zien of het iets voor je is.

Doe de gratis test

Met onze Bewustzijn Quotiënt test krijg je een eerste gevoel bij jouw level van bewustzijn... en met de feedback gelijk ook zicht op de vervolgstappen die je kunt nemen naar een leven vol leven.

Polariserende interacties

Door Joris Swinkels 26 november 2021

Verder lezen