Joris en het verhaal over Master 1

Door Joris Swinkels 23 juli 2017

Het was 16 februari 2009 en ik zat in het vliegtuig richting Johannesburg, Zuid Afrika. Ik had me opgegeven voor een programma dat Master 1 heette.

Een groeicoach.

Als ondernemer was ik bezig met het tweede bedrijf op te bouwen. Daarbij liet ik me twee keer per jaar coachen, om zowel zakelijk als privé mijn groei te stimuleren. De laatste coaching door een Consciousness Coach was wel zo dusdanig anders dan alle begeleiding die ik in het verleden gehad had dat ik meer wilde weten van deze methodiek.

Slapeloze nachten.

Maatschappelijk gezien was ik succesvol, ik had een mooi bedrijf dat voor veel mensen van grote betekenis was. Er waren meer dan voldoende financiële middelen en ik reed een leuke auto. Aan de andere kant werkte ik 70 uur per week, vaak tot na middernacht. Ik was ruim 15 kg aangekomen de laatste jaren en leefde van magnetron maaltijden achter mijn computer. Een fles witte wijn per avond was geen uitzondering. Afgelopen jaar was zwaar geweest. Ik had dit jaar 3000m² van mijn bedrijf verbouwd. Alles in eigen beheer, wat tot vele slapeloze nachten geleid had. Mijn spaargeld, de opbrengsten van verkoop van mijn eerste bedrijf en het pensioen van mijn ouders waren allen in de verbouwing gestoken en stonden nu ook op het spel. Daarnaast was mijn relatie na vier jaar op de klippen gelopen.

Het was tijd voor verandering.

Ik had nog geen idee hoe deze vier dagen mijn leven zouden gaan veranderen.
De eerste twee dagen waren pittig met veel inzichten. Ik leerde veel over hoe ik in elkaar zat. Hoe mijn psychologie werkte. Waarom ik het karakter had dat ik had. Wat ik onbewust al opgegeven had in mijn leven. En waar mijn energie weglekte in compromissen die ik gesloten had. Ik was me niet bewust dat ik me van zoveel dingen niet bewust was.

Langzaam begon ik te snappen waarom ik teveel dronk, teveel at, teveel werkte en de ene na de andere relatie mislukte. Het was bijzonder om met 35 zeer verschillende mensen in Master 1 te zitten. Ondernemers, huisvrouwen, managers en werkelozen, alles zat bij elkaar. Zonder veel te delen over onze uitdagingen zag ik hoe de groep in die vier dagen veranderde, weer tot leven kwam, met emotionele momenten en grote doorbraken. Inzichten in wat me tegen hield daadwerkelijk het leven volledig te leven.

De sprankel die ik als kind in mijn ogen had kwam weer terug.

Ik voelde dat ik weer volledig in mijn kracht kwam te staan. De onzekerheid die ik de afgelopen jaren door mijn gewichtstoename had opgebouwd leek volledig weg te zijn. Als ondernemer maar zeker ook als mens was ik weer klaar voor de toekomst. Ik snapte niet dat dit proces door een mens ontwikkeld kon zijn. Maar één ding wist ik zeker, dit gevoel was geweldig en dit moesten al mijn vrienden en familie ook meemaken. Op dat moment had ik nog geen idee wat de keuze die ik toen maakte voor een impact zou hebben op mijn omgeving en vele andere in Nederland en de rest van de wereld. Ik zou Creative Consciousness naar Nederland halen!

Herboren.

De weken na de training werd ik s ‘morgens anderhalf uur eerder fit wakker, zin om de dag te beginnen, ik voelde me een ander mens, ik voelde me herboren. Zonder enig plan of bewuste inspanning viel ik ruim 10 kg af. Ik heb nog verschillende bedrijven opgezet maar ben nooit meer 70 uur gaan werken. Voor mijn gevoel leef ik nu een leven in overvloed en mag me dagelijks met passie bezighouden om mensen deelgenoot te maken van bewustwordings inzichten en hen ook te ondersteunen het leven te gaan leven dat ze graag willen.

Is het in jouw leven ook tijd voor verandering of een volgend niveau, overweeg dan eens serieus om jezelf deze 4 dagen cadeau te geven. Een mooier cadeau voor jezelf is er niet…

Voel je ook vrij het verhaal met andere te delen die hier voor open staan of waarvoor het tijd is een stap te gaan zetten..

Doe de gratis test

Met onze Bewustzijn Quotiënt test krijg je een eerste gevoel bij jouw level van bewustzijn... en met de feedback gelijk ook zicht op de vervolgstappen die je kunt nemen naar een leven vol leven.

Polariserende interacties

Door Joris Swinkels 26 november 2021

Verder lezen