Christmas thoughts Joris

Door Joris Swinkels 22 December 2019

 

Dear CC community,

Wat een jaar…

 

Hoe was het dit jaar om jou te zijn?

 

Alles is altijd in beweging, en dat was bij ons in ieder geval goed te merken.

 

We hebben gelachen, gehuild, liefde ervaren en weerstand, nieuwe mensen leren kennen en afscheid genomen van mensen.

 

Doorbraken

Ongelooflijk mooie doorbraken hebben we weer mee mogen maken in en om de trainingen, nog wekelijks krijgen we feedback terug uit de community over de impact van het ‘bewustzijnswerk’ op hun leven. Soms telefoneren we met mensen die even nergens meer support kunnen vinden en ons opzoeken. En soms mogen we delen in de vieringen die plaatsvinden na het maken van dappere keuzes.

 

Rust en verbinding

Kerst is zo’n moment om even echt tot rust te komen en deze dingen allemaal weer even los te laten om terug naar onszelf te gaan. Verbinden met mensen die ons dierbaar zijn. Soms omdat we dat heel graag willen, soms omdat we dat nu eenmaal altijd zo gedaan hebben. Maar dan nog, het is aan ons hoe we deze dagen ervaren, wat we creëren of hoe we reageren.

 

Symboliek

Alhoewel kerstmis voor de één grote betekenis heeft en voor anderen een uit de hand gelopen babyborrel 😉 is, is de symboliek van kerstmis groot. Eind december is het moment dat we de meeste uren ‘donker’ ervaren. Daar waar het soms lijkt dat het donker het over gaat nemen van ‘het licht’. Maar daarmee is het ook juist het moment dat ‘de lichte dagen’ geboren worden. En de natuur weet dat ‘het licht’ weer gaat komen waardoor de egel en de beer dus met een gerust hart hun verdiende winterslaapje doen. Wij mogen dat deze dagen ook.

 

Voor de mens is het wel anders, wij zien niet altijd dat ‘het licht’ weer in aankomst is, en projecteren onze toekomst soms volledig in het donker. Dit zijn de mensen onder ons die wat extra aandacht mogen ontvangen van hun omgeving, hen laten weten dat ze in ons hart zijn, dat het ok is en dat zij ok zijn, en dat ‘de lichtere dagen’ weer in aankomst zijn..

 

Wakker worden

En ook CC gaat in 2020 de koers weer voortzetten om mensen dit ‘licht’ in zichzelf te laten vinden. Weer terug thuis te laten komen bij zichzelf, los te komen van de kaderende gedachtes die ons leven soms zo in grip kunnen houden.

 

Hou ons in de gaten voor alle mooie dingen die we in 2020 alweer in de planning hebben staan, van kastelen tot community activiteiten.

 

En voor nu,

ben de bron van enkele mooie kerstdagen.

 

Creative Consciousness Nederland

Joris

 

 

PS wat kun je nog verwachten:

  1. Podcast met Charles en Joris over de mooie momenten van 11 jaar Creative Consciousness Nederland en onze toekomst.
  2. Coachopleiding extra interessant voor 31-12-19.
  3. De laatste Consious Living 1’s op ‘waarde bepaling achteraf’.
  4. 11 Jan Workshop Complete 2019, Create 2020.

 

 

Doe de gratis test

Met onze Bewustzijn Quotiënt test krijg je een eerste gevoel bij jouw level van bewustzijn... en met de feedback gelijk ook zicht op de vervolgstappen die je kunt nemen naar een leven vol leven.

call to all children of fight separations

Door Joris Swinkels 16 November 2018

Verder lezen