Heb jij ook de handrem op je energie?

Door Joris Swinkels 4 augustus 2017

Energie is een van de belangrijke dingen in het leven die ons leven leidt. We krijgen energie, we verliezen energie, soms veel, soms weinig.

Het geheim.

We ontvangen energie van dingen die we leuk vinden. Het geheim van energie ontvangen zit hem niet in het leuk vinden, maar in het 100% kiezen. Dingen die we leuk vinden kiezen we makkelijker volledig of voor 100%. Dingen die we niet leuk vinden kiezen we niet voor 100%.

Energie verlies je aan weerstand.

Het percentage van onze aandacht dat niet gekozen heeft gaat naar weerstand. Dit is meestal een gedachte proces of een gevoel. Vanmorgen zat ik al vroeg in de ochtend met mijn kinderen beneden en merkte op dat ik me niet energiek voelde. De eerste reactie van de mind is dan naar een reden zoeken en die vond hij in het feit dat het nog vroeg was. Toen werd ik me bewust dat een gedeelte van mijn aandacht in een gedachte proces zat dat de kinderen kwalijk nam dat ik niet meer in bed kon liggen. Ik koos dus niet ‘volledig’ om beneden bij mijn kinderen te zijn.

Welke dingen kies jij niet 100%?

Kies voor energie uit je werk.

Als je energie verliest vandaag in je werk, kijk dan of je volledig kiest voor wat je nu aan het doen bent. Dat wil niet zeggen dat je niet liever ergens anders zou willen werken, maar zolang als jij kiest hier te blijven werken, kies hier dan 100% voor vandaag, hier en nu.

Weerstand is niet slecht.

Weerstand is een uiting dat iets anders is dan je voorkeur. Je voorkeuren zijn aangeleerd. Het kan zinvol zijn je voorkeuren eens te evalueren, zeker als weerstand je teveel energie kost. Het kan natuurlijk ook een teken zijn dat je mogelijk niet de juiste dingen aan het doen bent. De ultieme situatie zou zijn om al je voorkeuren eerst los te laten om vanuit volledige vrijheid te kiezen welke voorkeuren je voortzet en welke je niet dienen. Vaak zitten in je ‘non-voorkeuren’ de belangrijke lessen waar je je groei kunt verbreden. Voorkeuren hebben ook te maken met kwaliteit. Dingen waar we goed in zijn hebben vaker onze voorkeur en dingen waar we niet goed in zijn niet.

Aan welke voorkeuren verlies jij veel energie?

Volg je energie naar je passie.

Als je op zoek bent naar wat je eigenlijk wilt in je leven zoek dan niet naar je passie. Volg je energie. Je energie brengt je bij dat wat je gemakkelijk afgaat en goed kunt. Het dagelijks volgen van je energie en zo van vandaag een energieke dag maken brengt je uiteindelijk bij dat wat je wilt in het leven dat waar je voor hier bent.

Hoe zou jouw energie willen dat vandaag er uit zou zien?

Je essentie kost geen energie.

Het elimineren van dingen die energiekosten maakte je gelukkiger en brengt je dichter bij je essentie. Succesvolle personen zijn vaak goed in het kiezen voor dingen die energie opleveren. Ook zijn ze vaak goed loslaten van weerstand en daardoor volledig te kiezen voor wat er moet gebeuren. Kiezen voor wat er nu is en wat er nu nodig is kan de weg zijn van succes in plaats van burn-out.

Welke weerstand zou jij los kunnen laten om meer succesvol te zijn?

Doe de gratis test

Met onze Bewustzijn Quotiënt test krijg je een eerste gevoel bij jouw level van bewustzijn... en met de feedback gelijk ook zicht op de vervolgstappen die je kunt nemen naar een leven vol leven.

Polariserende interacties

Door Joris Swinkels 26 november 2021

Verder lezen