Leven in twee werelden.

Door Marielle Ruiters 15 september 2017

Ook ik kom uit een ondernemersfamilie, dat is duidelijk als je net de blog van Charles, mijn broer, hebt gelezen. Toch is mijn verhaal echt een ander verhaal.

13 met -13

Ik ben geboren met ‘slechte’ ogen, ik had op zeer jonge leeftijd al een bril, en mijn ogen gingen in een rap tempo achteruit. Ik had zelfs een oogarts in het verre Amsterdam! Daar ging ik dan 2x per jaar met de auto vanuit het diepe Zuiden, helemaal naar de grote stad Amsterdam voor een consult. Indrukwekkend was dat voor mij. Ik denk dat ik één van de jongste mensen in Nederland was die contactlenzen kreeg (in die tijd).  Ik had al -13 toen ik 13 jaar was.

In je ogen is alles te zien.

Ik leefde in twee werelden, een zachte en veilige wereld zonder bril die ik alleen kende, en de harde onveilige, scherpe wereld met bril/contactlenzen. Ik achter mijn bril, zo was ik in de wereld. Letterlijk verstopt achter mijn bril. In mijn jeugdjaren was ik heel verlegen en ook bangig: ik durfde mensen niet in de ogen te kijken, daarin is namelijk alles te zien! Eng vond ik het, ik was bang voor mensen.

Ga het aan.

Door mijn ‘slechte ogen’ heb ik wel mijn andere zintuigen goed ontwikkeld. Ik trok me terug in mijn ‘veilige’ wereld… Deze wereld noemde ik mijn bubbel. In mijn bubbel was ik veilig, met een beperkt aantal mensen om mij heen bij wie ik me veilig voelde en met wie het contact diep gaat, en waarachtig is, maar daarbuiten – in de scherpe wereld – was het onveilig, angstig, en wist ik niet hoe ik in de wereld moest ‘zijn’. Ik heb best heftige dingen gedaan, om al die engheid en onzekerheid te onderdrukken…. maar dat waren allemaal foppertjes, zoals ik dat noem. Je kunt het niet wegdrukken, je moet het juist aangaan, en door-zien.

Nieuwe uitdagingen.

Slim als ik blijkbaar ook ben heb op Rolduc gezeten (alhoewel ik altijd vond dat je op school dingen leerde waar het in het leven niet echt om ging) en daarna psychologie en communicatiewetenschappen gestudeerd. Als ik nu terugkijk zie je dat ik iedere 3-4 jaar nieuwe carrière stap of een nieuwe baan zocht om toch maar weer uitgedaagd te worden. Zo’n 17 jaar geleden heb ik een sabbatical genomen -niet omdat het moest, maar omdat het kon- en aan het einde van het sabbatical ben ik voor mezelf begonnen. Ik vond het geweldig: allerlei verschillende opdrachtgevers, heel veel uitdaging, leren, groeien, trainingen volgen. Zo ben ik ook in de zorg teruggekomen (de verstandelijk gehandicapten zorg) en dat vond ik zo afwisselend. Ik werkte in het directie team van een grote zorginstelling.

Maskers en mooie kleren.

Mijn eigen bedrijf heb ik altijd aangehouden en ik werk de laatste 7 jaren samen met mijn partner (die ook zelfstandig ondernemer is) als relatietherapeut en coach. Dat is zo boeiend. Aan de buitenkant kun je het niet zien, mensen hebben maskers op: een fantastische auto, mooie kleertjes aan, ze zien er goed uit, maar van binnen zijn ze niet gelukkig niet met zichzelf en niet met elkaar. Ik word blij van waarachtigheid, van groei. Iedere keer als ik daaraan kan bijdragen voel ik me stralen en dankbaar. Daar zit voor mij mijn essentie.

Alle puzzelstukjes vielen op hun plek.

In 2016 heb ik mijn tweede sabbatical genomen, niet omdat het moet, maar weer omdat het kon. Nieuwsgierig als ik ben, ben ik de Master 1 gaan volgen, benieuwd naar wat Charles nu eigenlijk zoal aan het doen was. Ook ik zag de veranderingen die hij had aangebracht in zijn leven. En die training heeft mij zo diep geraakt ! De onveiligheid en angst voor de wereld die ik had, heb ik daarin kunnen afleggen, helemaal kunnen transformeren. Ik heb sinds mijn 30ste echt veel verschillende trainingen gedaan op het gebied van persoonlijkheidsontwikkeling. Bij de Master 1 vielen echter alle puzzelstukjes van alle dingen die ik al geleerd had, op zijn plek. Ik weet nog dat ik zei tegen hem: “Charles, dit is goud! Jij hebt goud in handen!”

Uitzonderlijke gave.

Alle trainingen zijn het resultaat van 25 jaar doorontwikkeling. Het is het levenswerk van de founder en hij heeft m.i. een uitzonderlijke gave om inzichten om te zetten in trainingen die echt impact hebben. Iedere training zit zo goed in elkaar, het kwaliteitsniveau is constant hoog. Bij iedere training is er een team van ervaren trainers, en is een van de gekwalificeerde trainer eindverantwoordelijk voor het afleveren van het kwaliteitsniveau. En dat is te merken! Charles en Joris zijn begonnen als licentiehouders, dus daarmee mogen zij deze trainingen in Nederland organiseren. Ondertussen hebben zij zichzelf verder geschoold en bekwaamd en ontwikkeld tot trainer en coach.

Mijn kracht en mijn geluk.

Voor mij klopt het meer dan 100% dat ik nu werk voor CCNL, ik doe nu de Front en Back Office, ik ben degene die je aan de telefoon krijgt, die met je mailt en die met je wil onderzoeken wat de Master 1 voor jou zou kunnen brengen, en die je welkom wil heten. Ik wil direct met en voor mensen werken, daar zit mijn kracht, daar word ik gelukkig van. Ik mag nu met zoveel mooie mensen in contact komen, ik mag zo veel transformaties ondersteunen, en zoveel mensen waarlijk zien openen in een authenticiteit, waarachtigheid en kracht. Dat is waar ik blij en gelukkig van word. Ik wil me met mensen verbinden in intimiteit, in echtheid, in waarachtigheid. In alles wat ik nu doe, kan ik dat zijn én leven. P.S. En ik heb vaarwel gezegd tegen mijn bubbel, en heb een oogoperatie ondergaan.

Veel mensen hebben al van de Master 1 gehoord en zijn benieuwd naar wat het voor hen zou betekenen… Ben jij ook geïnteresseerd, of wil je jouw persoonlijke uitdagingen eens met mij reflecteren om te kijken of de training hier iets in zou kunnen betekenen bel of mail me dan.

 

Doe de gratis test

Met onze Bewustzijn Quotiënt test krijg je een eerste gevoel bij jouw level van bewustzijn... en met de feedback gelijk ook zicht op de vervolgstappen die je kunt nemen naar een leven vol leven.

Polariserende interacties

Door Joris Swinkels 26 november 2021

Verder lezen