Maar na een week lijkt alles weer normaal

Door Marc Steinberg 22 augustus 2018

Maar al te vaak laten deelnemers van een Creative Consciousness® training me weten dat ze in de dagen nadien het gevoel hebben te “zweven”. Ze ervaren energie, moed, positiviteit, expansie, kracht, helderheid, doelgerichtheid, liefde. Maar na een week lijkt alles weer normaal.

Waarom lijkt het alsof transformatie niet blijft duren? Laat me met je delen wat ik zie dat er hier gebeurt. Van zodra jij je bewust bent van alle dynamieken die in het spel zijn, en je begrijpt alles dat daarin meespeelt, geloof ik dat je krachtige keuzes kan maken die blijvende transformatie en expansie toelaten, en die uiteindelijk je manier van leven worden.

In een staat van transformatie bevind je in een andere matrix.

Je verstand, je hersenen zijn aan het werk in een ander soort taal. Wanneer je deelneemt aan een van onze trainingen of retraites, stel je jezelf namelijk bloot aan andere gedachten, andere perspectieven, andere manieren om de wereld in taal uit te drukken – je innerlijke en je uiterlijke wereld.

Wat jij ervaart is een direct resultaat van de taal waarin je hersenen werken. Goede taal, goede ervaring; slechte taal, slechte ervaring.

Onze gebruikelijke standaard matrix (realiteit) is een gigantisch netwerk van taal waarin je elke ochtend wakker wordt. Die matrix is niet ontworpen in een taal waar een mens geluk, expansie, verbinding en kracht uithaalt.

Dus 4 dagen of langer doorbrengen in een andere matrix (ik heb het over een Master 1, een Soul Retreat of eender welk ander programma van de Creative Consciousness Journey), verandert letterlijk je verstand en je brein, volgens de taal waarin deze programma’s zijn gecreëerd en worden gefaciliteerd.

Wanneer je terugkeert naar de Gebruikelijke Standaard Matrix (afgekort als ‘GSM’), kom je terug met een andere mindset en met een ander stel hersenen. Je getransformeerde innerlijke wereld komt nu terug in de gebruikelijke standaard wereld. Je bent een vis die terugkeert naar de oceaan van de standaard realiteit. Raad eens hoe lang je je verstand en je brein getransformeerd kan houden? Het zou kunnen, maar je moet jezelf ervoor uitrusten. Als je niks doet, zullen je verstand en je brein opnieuw bevuild worden door de taalsoep van de GSM. En aangezien je ervaring altijd een resultaat is van wat waar is voor jouw verstand en hersenen…

Begrijp vooral goed dat het bovenstaande je in staat stelt om een keuze te maken.

Een keuze om de GSM niet toe te laten je weer op te slokken. Ik zou zo graag willen dat we in een getransformeerde GSM leefden, dat het voor niemand nodig was om de mouwen op te rollen en aan de slag te gaan om hun innerlijke wereld te beschermen en hun eigen matrix in leven te houden. Maar we leven niet in die wereld. Nog niet. Hoogstwaarschijnlijk zullen we er morgen ook nog niet leven. Misschien ooit, op een dag! Vandaag moeten we deze feiten gewoon accepteren, dat is de eerste stap naar volwassenheid.

Je leeft in de naïeve hoop dat je zou kunnen genieten van je miraculeuze transformatie zonder dat je er nog enig hard werk voor hoeft te verrichten. Kies je ervoor om die te laten varen?

Als je dat kiest, verdiep je dan in de volgende vraag:

Hoe houd je je innerlijke wereld zuiver en onaangeraakt?

  1. De toekomst is nu. Een van de meest effectieve bewakers van onze mindset en de staat waarin onze hersenen zich bevinden, zijn de commitments waarin je leeft. Dat wil zeggen: wanneer je jezelf iets belooft en integriteit demonstreert door er volledig voor te gaan, neemt je brein je toekomstige realiteit (wat je beloofde te doen) aan als huidig gegeven. Zolang je het houdt bij wensen of intenties of overwegingen, doet je brein helemaal niks, want het beschouwt enkel als echt wat echt is voor jou. Zolang jij je nergens echt toe verbindt, is het niet echt. Commitment is de kracht die realiteit creëert, eerst vanbinnen en dan vanbuiten.
  2. Maak keuzes die in lijn liggen met je getransformeerde verstand en brein. Met vuur spelen is dom, het bewijst heus niet wat voor stoere held je bent. Je verstand en brein worden simpelweg datgene waar je ze aan blootstelt, en dat worden ze heel snel. Er zijn overal rode vlaggen, waarschuwingslampjes die aangaan, maar je moet de bekwaamheid en de gevoeligheid hebben om ze te herkennen. Je moet bijvoorbeeld kunnen herkennen wanneer de energie in je lichaam samentrekt of uitzet, of hoe de structuur van de waterkristallen in je lichaam aanvoelt (NB: je lichaam bestaat voor 80% uit water), of andere indicatoren die een ja of een nee aangeven voor elke keuze die je dag na dag maakt.

Als je naar een transformationele training  of retraite gaat, en achteraf maak je exact dezelfde keuzes als ervoor, dan ga je ook terug naar hoe je was. Dit is een simpel, logisch feit – negeer het en het brengt je gebruikelijke lijden terug. Willen of niet, zo werkt het nu eenmaal.

 

  1. Oefen! Transformatie is als een spier, je moet dus trainen. Word elke dag een beetje sterker. In Creative Consciousness® geven we je veel oefeningen en gewoontes om elke dag te doen. Net zoals je je tanden poetst en een douche neemt, is het belangrijk om gewoontes te kweken die je transformatie een permanente realiteit maken.
  2. Ruim je huis eens helemaal op. Waar je bewust toegang toe hebt is maar 10% van je psychologie, de rest bevindt zich onder de oppervlakte van je bewustzijn. Verdiep je in omgevingen en processen die de wonden uit je kindertijd helen, die je inauthentieke acties compleet maken waarmee je jezelf en anderen schade toebracht, die je hart ontwapenen en je uit je nest (comfortzone) duwen, zodat je kan ervaren dat je eigenlijk vleugels hebt en kan vliegen.
  3. Open je ogen! Dat wil zeggen: studeer, leer en integreer wat de werkelijkheid écht is, wie je werkelijk bent en hoe dat wat wij “leven” noemen echt werkt. Je moet jezelf verlichten als je verlangt om dagelijks transformatie te ervaren. Onthoud dat er geen enkele engel is die zit te applaudisseren omdat jij zo moedig de GSM doorstaat en overleeft.
  4. Houd je ego op een afstand. Je ego is de enige reden waarom de GSM het van je wint, telkens weer. Je ego is jouw identificatie met hoe jij jezelf ervaart op een normale, dagdagelijkse dag. Je kan het niet winnen van je ego. Je kan er alleen aan ontsnappen.

Hoe sterk je ego is (en dus: in welke mate je gebonden bent aan de GSM) is een kwestie van wat voor student je bent. Als je een meesterstudent kan zijn, zal je snel voorbij je ego groeien. Het hangt ook af van de kwaliteit van de meester die je hebt gekozen. Geen meester hebben en jezelf een student van het leven noemen is een mooi verhaaltje, maar het is een zelfbedrog. Je maakt jezelf iets wijs. De ware leraar is een instantie die buiten je ego staat en net daarom een kracht kan zijn die je echt kan helpen. Het is dankzij de kwaliteit van je leraar en de kwaliteit van je student-zijn dat je reis zich ontvouwt.

Je kan transformatie hebben.

Dat beloof ik je. Het kan je niet worden gegeven, enkel aangeboden – jij moet het nemen. Het was en is altijd helemaal aan jou, en dat zal altijd zo zijn. Je hebt geen keuze wat je ontwaken betreft. Als jij niet naar de woorden van de leraars luistert, zal het leven je lessen leren op elke mogelijke manier (met andere woorden: door lijden). Groeien is wat je moet doen. De enige keuze die je hebt is of je groeit door lijden of door medewerking.

Het goede nieuws is: je bent niet alleen.

Velen van ons zijn op DE REIS. Velen van ons zijn wakker geworden en hebben geaccepteerd wat is. En hoe meer van ons overstappen van lijden naar medewerking, hoe gemakkelijker en lichter DE REIS wordt.

 

Met liefde, ❤Marc

Doe de gratis test

Met onze Bewustzijn Quotiënt test krijg je een eerste gevoel bij jouw level van bewustzijn... en met de feedback gelijk ook zicht op de vervolgstappen die je kunt nemen naar een leven vol leven.

Polariserende interacties

Door Joris Swinkels 26 november 2021

Verder lezen