Nivo 2 van Bewustzijn: ERBIJ HOREN

Door Creative Consciousness 19 november 2018

Focus: verbinding voelen

Gedreven door: instinct

Angsten: Eenzaamheid, niet geliefd zijn, het niet maken, afwijzing

Reactie context: aandacht vragen, tijd nemen, profiteren

Creatie context: niet beschikbaar (het R-systeem van de hersenen is leidend)

Leidt tot:

jaloezie, behoeftigheid, gehechtheid, verslaving, manipulatie, conformeren

 

Geaccepteerd worden is erg belangrijk voor je en wordt vertaald in een groepsmentaliteit. Je wilt graag bij een groep horen, een organisatie, een feest, een netwerk of een gezin. Je volgt de regels en rituelen van je groep. Het belang van de gedragscodes van de groep wordt beoordeeld door hun acceptatieniveau en niet door de verdienste van de regels zelf. Je respecteert de ouderen, leiders en andere groepsleden heel erg, terwijl je jezelf gemakkelijk verliest in de kudde. Personen buiten de groep worden als minder belangrijk, minderwaardig of zelfs gevaarlijk beschouwd.

Klik hier om alle 7 nivo’s van de bewustzijn quotient test te zien

 

Grootste uitdaging: Je angst voor afwijzing maakt je kwetsbaar en corrupt. Dit leidt tot sterke afhankelijkheid; en daarmee komt er vroeg of laat onvermijdelijk lijden. Geen enkele voorzorgsmaatregel, beste bedoeling, geloof en bevestiging kunnen dat voorkomen. Je zult in staat zijn om dit bewustzijnsniveau te doorbreken als je de angsten van je ego loslaat die je in een op afhankelijkheid gebaseerde ervaring houden en je je veilig en geliefd kunt voelen zonder afhankelijk te zijn van anderen.

 

Onze coaching vraag voor jou: “Hoe kun je je gevoel van verbonden zijn met jezelf verbeteren?”

Je mantra: “I ben verbonden”

 

Een van de basisprincipes van de Creative Consciousness®-leringen – zoals onderwezen in onze ‘Master 1’-training – richt zich op hoe het ego zich identificeert met dingen, mensen en organisaties om zich veilig en in controle te voelen. Als je je bewust wordt van de werking van je ego, heb je er meer en meer de leiding over.

 

Meer weten? Klik hier (link) voor meer informatie over hoe je kunt starten met
JE REIS ,  start met de impactvolle vierdaagse Master 1 training.
mind-blowing 4-day transformational Master 1 trainings 

 

consciousness test

Doe de gratis test

Met onze Bewustzijn Quotiënt test krijg je een eerste gevoel bij jouw level van bewustzijn... en met de feedback gelijk ook zicht op de vervolgstappen die je kunt nemen naar een leven vol leven.

Polariserende interacties

Door Joris Swinkels 26 november 2021

Verder lezen