Ons innerlijk kompas – contractie en expansie

Door Marc Steinberg 4 juli 2018

Zou het niet geweldig zijn als we een innerlijk kompas hadden, waar we volledig op kunnen vertrouwen, dat 24/7 voor ons werkt en dat zich nooit vergist? Een kompas dat we eender waar en eender wanneer kunnen gebruiken, wanneer we begeleiding of bevestiging nodig hebben voor de beslissingen die we moeilijk vinden om te maken? Een kompas dat je influistert met welke man je moet trouwen, als je het geluk hebt om meerdere kandidaten in je leven te hebben? Een kompas dat je vertelt wanneer je moet volhouden en wanneer je moet opgeven? Een kompas dat je op tijd waarschuwt, wanneer je nog terug kan? Een kompas dat meteen registreert wanneer iets in je omgeving verandert?

Het goede nieuws is: je hebt dit kompas al in je!

Je kompas is je persoonlijke energieveld, je ‘aura’. Wat vroeger nogal als esoterisch en spiritueel werd gezien, is vandaag wetenschappelijk bewezen. Je aura is een fysieke realiteit, het is een eigenlijke energie. Zoals je weet kan energie niet stilstaan: energie moet van nature bewegen. Hetzelfde geldt voor je aura: het trekt samen of het zet uit. Dat doet het elk moment, in relatie tot de energieën waarbij je je bevindt.

Een voorbeeld: je bent in vergadering met vier mensen en plots komt een vijfde persoon erbij. Plots voel je een contractie in je aura – je kan het ook simpelweg een contractie van je energie noemen. Zo, dan weet je wel voor wie je moet uitkijken, toch? Of jij en je partner zijn aan het praten over samen een nieuw huis kopen. Je kijkt naar de verschillende opties en je voelt meteen je energie uitzetten of samentrekken. Wat is dan de juiste keuze?

Wanneer je energie uitzet, wil dat zeggen dat wat aanwezig is, goed is voor je. Het voedt je hart, doet je ziel glimlachen. Als je altijd naar je kompas luisterde en je beslissingen maakte van daaruit, zou je een gelukzalig leven leiden.

Breng je kompas terug

Wat is het addertje onder het gras? Er is er geen, maar toch! De meesten onder ons hebben ons kompas nog niet vaak gebruikt – àls we het al ooit hebben gebruikt. Je vermogen om de richting die je kompas uitwijst goed te lezen, of beter gezegd, aan te voelen, is wat roestig geworden. Je zal misschien weer vertrouwd moeten worden met je energieveld en hoe het beweegt. Vroeger was je dat, lang geleden. Toen zeiden ze je dat je enkel op je verstand moest focussen. Dus dat deed je, en toen vergat je alle andere dingen waarmee je werd uitgerust.

Je kompas terugbrengen in je dagelijkse bewustzijn is een kwestie van een paar weken aandachtig zijn en jezelf de hele dag door blijven vragen: trekt mijn energie samen of zet ze uit? Dan ga je het antwoord aanvoelen.

 ‘Aanvoelen’ is niet hetzelfde als ‘voelen’

Je denkt er niet over na, je voelt het aan. Ik gebruik met opzet het woord ‘aanvoelen’ (of gewaarworden) omdat ‘voelen’ misleidend kan zijn. ‘Voelen’ kan een resultaat zijn van een onderbewust programma dat in je hersenen aan het werk is, en dat vanuit conditionering reageert op je omstandigheden. Als je luistert naar wat je ‘voelt’, zal je keuzes maken die het verleden kopiëren naar de toekomst, meer niet. Wil je graag meer weten over het onderbewuste, en hoe het voor onze reactieve gedachten en gevoelens instaat? Kijk dan naar mijn youtube filmpje ‘Introduction into Consciousness’.

We keren even terug naar het voorbeeld van de vergadering en de vijfde persoon die erbij komt. De kans dat je je goed of niet goed ‘voelt’ bij die persoon is er altijd, want misschien herinnert hun toon of de vorm van hun neus je aan je moeder of aan je vader. In dat geval wordt er bij jou een programma uit je jeugd geactiveerd, en wat je ervaart zijn gevoelens. Het probleem is dat je verstand niet doorheeft dat je je zo voelt omdat je een filmpje van vroeger uploadt in je brein.

Ga op REIS: verhoog je bewustzijn.

‘Gevoelens’ zijn reacties opgeroepen door je verleden. ‘Aanvoelen’ is dan weer een direct antwoord op het Hier en Nu, op de energieën waaraan je bent blootgesteld. Je kompas is een ‘aanvoeler’, een ‘sensor’, geen ‘voeler’. Je zal behoorlijk bewust moeten worden om de stok niet te verwarren met de slang.

Maar je weet wat ze zeggen: elke REIS begint bij de eerste stap. En dan nog één. En nog één. En zo verder.

Dus, welkom in het land van AANVOELEN, met al zijn zegeningen en wonderen.

Oh, trouwens: heb je gehoord over het onderzoek van Dr. Masaru Emoto? Hij deed veel experimenten met water en toonde aan hoe hun kristalstructuur reageert op verschillende omgevingen. Hij speelde ‘goede’ en ‘slechte’ muziek voor het water, en zag dan onder de microscoop hoe prachtige harmonieuze waterkristallen zich vormden bij de ‘goede’ muziek, en chaotische, vervormde formaties wanneer het water werd blootgesteld aan ‘slechte’ muziek.

Ga nu maar eens na dat het menselijke lichaam voor 75-80% uit water bestaat!

Dat is je kompas.

En het heeft altijd gelijk.

 

Met liefde, Marc

Doe de gratis test

Met onze Bewustzijn Quotiënt test krijg je een eerste gevoel bij jouw level van bewustzijn... en met de feedback gelijk ook zicht op de vervolgstappen die je kunt nemen naar een leven vol leven.

Polariserende interacties

Door Joris Swinkels 26 november 2021

Verder lezen