Richtlijnen voor bewust succes 16-19

Door Joris Swinkels 6 november 2017

Bewust succesvol zijn kun je verdelen over 3 niveaus:

Richtlijn #1 – # 8 ging over: JIJ (als jouw business)
Richtlijn #9 – #12 en #13 – #15  gingen over: JIJ in relatie tot de ander
En hieronder #16 – #19 gaan over: JIJ als onderdeel van een groter plaatje


#16 Wanneer is de beste timing voor wat je wilt?

We laten onze business vaak leiden door tijd. Maar tijd bestaat volgens de oude grieken uit twee componenten. Chronos en Chyros. Het kwantiteit aspect en het kwaliteit aspect. Wanneer je ‘Chronos bewustzijn’ verbetert gebeuren er op het juiste moment de juiste dingen en ben je op het juiste moment op de juiste plek om net die juiste mensen tegen te komen.

#17 Aanvoelen of je business expressie ‘in tune’ is met het grotere geheel.

De levensvatbaarheid van je producten en ideeën zijn niet alleen afhankelijk van jouw genialiteit en jouw inzet. Soms zijn je ideeën enkele jaren te vroeg of missen er onderdelen waardoor ze niet stroken met de huidige behoefte van de markt. Je succes is dus altijd een onderdeel van een grotere beweging waar jij en je product onderdeel van uit maken.

Je realiteit incl. ‘de markt’ is een 24/7 feedback mechanisme voor je acties.

De vraag is echter of je de juiste ‘luister vaardigheden’ hebt om de signalen op te kunnen vangen en te kunnen interpreteren. Als je dit kunt dan wordt het gemakkelijker om je vervolg acties weer aan te laten sluiten bij deze grotere beweging. Dit onderdeel is een van de meest hilarische oefeningen uit de Mastery of Success die naast heel zinvol ook tranen en spierpijn van het lachen op kunnen leveren..

#18 Totale overgave

De fout die veel ondernemers maken is dat ze een te gedetailleerde route maken om bij hun bestemming te komen. Het planten van een ‘richt’ paal of ‘goal’ is nodig, zodat er focus is van aandacht en energie. Zonder doelstellingen gaat de energie alle kanten op en komen we niet zo ver. Maar het idee dat onze ‘mind’ het beste weet hoe we er moeten komen sluit vele mogelijkheden uit. De meest effectieve voortgang is net als golf-surfen.

Je kijkt waar je naar toe wilt en geeft je over aan de beweging die er plaats vind in dat moment.

Met als doel 1. te blijven staan, om vooruit te komen. 2. je aandacht vrij te hebben om op alle kleine veranderingen direct te kunnen reageren zodat je in balans blijft. (sense & respond) Er is dan ook geen ruimte voor starre patronen die perse willen dat je op een bepaalde manier over de golven beweegt. In dat geval zul je je meestal naast de surfplank in het water bevinden. En daar beweeg je mee met de golven waar je in ligt. En heb je weinig te vertellen over de richting en snelheid waarmee je beweegt.

#19 Onderneem op zielsniveau

Vroeg of laat ga je er aan geloven. Uiting geven aan ‘waar je voor hier bent’. Expressie van jouw unieke kleur, jouw talent. We zijn allemaal geboren met een missie, een opdracht. Niet iedereen komt er in dit leven aan toe om zich over te durven geven aan dit talent. Hoe vroeger je je er voor open stelt hoe eerder je gaat voelen wat die missie van jou is. Als je je over durft te geven aan jouw persoonlijke missie in dit leven dan zul je zien dat ‘het grotere geheel’ volledig aan jouw kant komt te staan.

Je zult maximale flow ervaren, en overvloed.

Geen behoefte meer aan de wekelijkse Netflix avonden. (nou ja, soms wel natuurlijk) Overvloed ervaren is overigens niet hetzelfde als heel veel geld hebben. Op dit niveau van bewustzijn is er overvloed in alles wat belangrijk voor je is. En soms is dat ook geld.

Zin in 4 inspirerende dagen die je (weer) helemaal in je business kracht zetten?

Om deel te nemen aan de laatste Mastery of Success op basis van Waarde Bepaling Achteraf van 30 november t/m 3 december hoef je overigens de Master 1 niet gevolgd te hebben, dus ook je vriend, vriendin of buurman die zelfstandig is, of om een andere reden business inspiratie op wilt doen of succesvoller wilt “ZIJN” mag zich ervoor inschrijven, maar VOL = VOL  Klik hier om je plek te reserveren !

Doe de gratis test

Met onze Bewustzijn Quotiënt test krijg je een eerste gevoel bij jouw level van bewustzijn... en met de feedback gelijk ook zicht op de vervolgstappen die je kunt nemen naar een leven vol leven.

Polariserende interacties

Door Joris Swinkels 26 november 2021

Verder lezen