Een soulmate vinden is als een fles melk die om de hoek staat.

Door Joris Swinkels 13 februari 2018

Het is wit en je kunt het niet zien. Rara wat is het? Een fles melk die om de hoek staat.

Flauwe mop.

Eigenlijk is dit (flauwe) mopje een analogie van het leven. Veel mensen leven in de aanname dat ze niet van zichzelf kunnen houden, dat ze hun soulmate wel nooit tegen zullen komen, dat ze zichzelf voor altijd dingen kwalijk zullen nemen, dat het leven nu eenmaal is zoals het is en dat dit voor altijd zo zal blijven.

Je projecteert je toekomst.

Je kennis over je leven vandaag en je verleden projecteer je op je toekomst. Dit zorgt ervoor dat je je voelt zoals je je voelt nu. Dus als je projecteert op je toekomst dat je je hele leven op dit niveau van financiën zult leven, of de inspiratie hebt voor je werk die je nu hebt, of de liefde van je leven mogelijk nooit zult vinden dan neem je dit aan als waarheid en het daarmee gepaarde gevoel zal je dan nu ervaren.

En ineens slaan de vonken over.

Maar in werkelijkheid kun je geen verleden projecteren op je toekomst. Dingen gebeuren. En ook al ben je al jaren geen soulmate meer tegengekomen, het kan zomaar gebeuren dat vandaag of morgen je waar dan ook in je leven een persoon ontmoet waar ineens de vonken overslaan. Neem dus nooit aan dat je leven zal blijven zoals het is, maar dat alles mogelijk is. We komen elke dag vele kansen tegen.

Kijken door je overtuigingen.

De manier hoe we in het leven staan kan wel bepalend zijn of we de kansen kunnen zien. Als we leven in de overtuiging dat we nooit een soulmate zullen tegenkomen zal onze ‘openheid’ voor potentiële soulmates vele malen lager zijn dan als we leven in de overtuiging dat we een soulmate gaan tegenkomen. In het tweede geval zien zullen we bij vele interacties met anderen de vraag hebben, zou dit een potentiële soulmate kunnen zijn? En zullen we deze mogelijk ook eerder herkennen. Verlies dus geen hoop…het kan om het volgende hoekje zijn..

 

Mocht je graag eens je leven door een nieuwe bril willen bekijken, doe dan mee aan de Master 1, een totale reset in 4 dagen.

Doe de gratis test

Met onze Bewustzijn Quotiënt test krijg je een eerste gevoel bij jouw level van bewustzijn... en met de feedback gelijk ook zicht op de vervolgstappen die je kunt nemen naar een leven vol leven.

Polariserende interacties

Door Joris Swinkels 26 november 2021

Verder lezen