Stress door te pleasen

Door Charles Ruiters 30 augustus 2018

Je leven in een notendop: Je bent geboren als uniek wezen. Gaat langzaam maar zeker op in de massa en rent mee met de rest zonder het einddoel of het nut ervan echt te vatten. Wie je bent geworden is een gevolg van je primaire behoefte gezien, gehoord en geliefd te worden. Je past je aan anderen en je omgeving aan. Dit gebeurt al op zo’n jonge leeftijd dat je geen besef hebt wat er feitelijk gebeurt. Met het ouder worden beweeg je steeds verder weg van wie jij in essentie bent. En word jij een zombie binnen de Matrix!

Zombie binnen de Matrix

In hoeverre voel jij je uitgeput? Onveilig? Niet echt erkend? Ervaar je stress? En ben je bezig met overleven (door te voldoen aan verwachtingen van anderen / omgeving / maatschappij)?

Het onderbewuste speelt een belangrijke rol in het overleven. We leven ons leven voornamelijk op de automatische piloot. Veel gedrag dat we als volwassenen tonen, is het resultaat van onze poging liefde en aandacht te krijgen van toen we klein waren. Het onderbewuste kent geen tijd! Het speelt programma’s af zodra er triggers zijn. Het heeft er geen weet van of jij nu volwassen bent of nog steeds een kind.

De situatie waarin je bent opgegroeid, bepaalt dus voor een heel groot gedeelte wie je bent geworden. Hetgeen je gewaar wordt in gedachten en gevoelens. Als we ons hiermee identificeren, dan zitten we gevangen.

Calimero

Heb jij ook wel eens de gedachte van “Is dit alles?” of “Is dit het doel van het leven hier?” Het kan het begin zijn van je reis terug naar verbinding, liefde en naar wie je in essentie bent. Als je echter blijft hangen in het antwoord dat dit inderdaad ‘alles is’, dan blijft morgen hetzelfde als vandaag. Je identificeert je met je gedachten en gevoelens en maakt jezelf tot slachtoffer van wat er is. Je leeft als een Calimero. De wereld is oneerlijk. En voor jou valt er niet meer uit het leven te halen dat wat er nu is. Overleven in de hectiek van alle dag met af en toe tijd voor ontspanning. Om te ontsnappen uit deze door jezelf gecreëerde wereld, maak je wellicht gebruik van drugs, seks of andere verslavingen.

Calihero

Iemand met een Groei Mindset ziet de wereld anders. “Ik kan alles leren wat ik wil.” “Als ik gefrustreerd ben, dan houd ik vol”. Je kunt overal goed in worden en je houdt ervan om uitgedaagd te worden. En als je faalt, dan leer je weer wat bij. Als een ander slaagt, voel jij je geïnspireerd. En jouw inspanning en attitude bepalen alles. Iemand met een Groei mindset gaat voorbij aan beperkende gedachten en gevoelens en kiest ervoor verantwoordelijkheid te nemen voor het leven. Je leeft als een Calihero. En neemt het heft in eigen hand en bent bereid de strijd met de Matrix aan te gaan. Je wenst een leven voorbij de Matrix. Het leven is als een grote reis waarbij je elke dag nieuwsgierig bent wat er te leren en te zien valt.

‘Afhankelijk van je mindset, neem jij de wereld op je eigen unieke wijze waar!’

Je bent geboren als een uniek wezen. Is er een manier waarop we de baby, het kindje de ruimte kunnen geven zodat het vanuit wie het in essentie is, kan groeien? En dat daardoor het unieke dat al in het kind zit, tot wasdom kan komen?

 ‘Bewustzijn-explosie’

Ik denk het wel. We zitten in een veranderend tijdperk. Al vroeg voorspelde de Mayakalender dat op 21 december 2012 de Vijfde Grote Cyclus eindigde. Waarna er een grote verandering zal plaatsvinden in het bewustzijn van de mensheid. Het is interessant te zien dat inderdaad steeds meer mensen werken aan het vergroten van hun bewustzijn. En daarmee afstand nemen van de gedachtes en gevoelens die tot dan toe een grote rol speelde voor het menselijke bestaan.

Om het unieke wezen in anderen tot ‘wasdom’ te laten komen, zal jij eerst zelf het pad van persoonlijke transformatie moeten bewandelen. Je eigen reis beginnen en/of voortzetten. Want hoe kun je iemand uit de Matrix halen als jij er zelf nog diep in zit? Ervoor kiezen een Calihero te zijn creëert de basis om dezelfde mogelijkheid te zijn voor anderen.

Gun jezelf 4 dagen met jezelf

Onze Master 1 – ‘Het IK proces’ een nieuwe staat van bewustzijn geeft je de mogelijkheid 4 dagen stil te staan bij je leven. Daarna kun je kiezen om ook anderen te gaan supporten door je communicatie competenties te ontwikkelen in ons ICF ACTP Professionele Consciousness Coach opleiding. En/of je kiest het pad van persoonlijke transformatie en volgt ons jaarprogramma DE REIS. Om iedereen een kans te geven stil te staan bij zichzelf, bieden wij sinds 2009 de Master 1 aan op basis van WaardeBepalingAchteraf.

Doe de gratis test

Met onze Bewustzijn Quotiënt test krijg je een eerste gevoel bij jouw level van bewustzijn... en met de feedback gelijk ook zicht op de vervolgstappen die je kunt nemen naar een leven vol leven.

Polariserende interacties

Door Joris Swinkels 26 november 2021

Verder lezen