Tegenstrijdige stemmen in mijn hoofd

Door Charles Ruiters 4 oktober 2018

In mijn hoofd is het soms een warboel aan gedachten, stemmetjes die allemaal wat anders willen. Zeker als ik voor een belangrijke keuze sta, kan het nogal druk worden. Er is een stemmetje die zegt dat ik het goed doe, maar ook een stemmetje dat ik moet veranderen en weer andere stemmen die met alles willen stoppen of de koers omgooien of dat ik toch tot niets in staat ben. Naar welke stem moet ik nu luisteren? Naar diegene die het hardst schreeuwt? Diegene die het meeste aan het woord is? Of die zo emotioneel is? Of….. Het wordt een lastig verhaal, toch? Hoe weet ik nu wat juist is voor mij?

Wat zou juist zijn voor mij in deze situatie?

Ga voorbij je weerstand

Al eerder schreef ik over de impact op jou als je een heldere visie hebt. En vervolgens dat je op basis van deze visie je beslissingen, stappen en acties kiest. Als je dit consequent doet, liggen besluiten, acties en handelen in lijn met wat jij wenst. Een juiste visie zal jou uitdagen uit je comfortzone te gaan. Hierdoor zullen jouw besluiten tot weerstand en emoties leiden die je doen vermoeden dat je wellicht iets anders moet gaan doen. Dit is logisch als je bedenkt dat wie jij nu bent, ‘onvoldoende’ is voor het realiseren van de uitdaging die jij net gecreëerd hebt. Zo maak jij voor jezelf persoonlijke groei mogelijk!

Afhaken of toch doorpakken?

Dus als er weerstand is, check dan het volgende met jezelf: is dit goed voor mij? Is dit goed van anderen? En dient het een hoger doel? Als het antwoord op die drie vragen ja is, dan doe je het juiste, ook al voelt het niet zo. Door juist dan ‘door te pakken’, zal je uiteindelijk dichter bij de realisatie van je visie komen. En ervaar je persoonlijke groei en expansie van je comfort zone.

Persoonlijke ontwikkeling

Een voorbeeld toen ik net startte met mijn coaching praktijk. Ik had net besloten om mij te laten coachen door een Master Certified Coach. Na de kennismaking en inzage in het financiële plaatje, gingen bij mij alle stoppen op rood: Allerlei stemmen in mijn hoofd die mij ervan overtuigden dat dit niet nodig was: geld weggooien, te duur, er waren andere wegen die ook naar Rome leiden, etc. Als ik hierna had geluisterd, had ik nooit het inzicht gekregen wat mij echt drijft waarom ik doe wat ik doe. Door stil te staan bij de weerstand van ‘alles staat op rood’ en mezelf te vragen of deze coaching juist zou zijn voor mij, besloot ik voorbij die weerstand te gaan.

Wat als weerstand een indicator is om voorbij de weerstand te gaan?
Bij weerstand, stel jezelf de vraag: ‘Zou het juist zijn voor mij?’

Zelfvertrouwen en inkomsten verhogen

Suzan Bannink en Charles Ruiters organiseren op 24 november 2018 wederom een eendaagse training waarin we werken voorbij de weerstand en gaan voor wat jij nodig hebt voor het succes dat jij jezelf toewenst. Als je de stemmen in je hoofd blijft volgen, dan heb je morgen hetzelfde resultaat als vandaag. Er verandert niets! Als jij het graag anders wenst, en voor jezelf en anderen het verschil wil maken, zie weerstand dan als een mogelijkheid om te groeien.

Zie weerstand als een mogelijkheid om te groeien!

Het voelt wellicht niet goed voor je, maar is het goed voor jou? Is het goed voor anderen? En dient het een hoger doel? Als je 3x ja antwoord op deze vragen, dan is het juist voor je om voorbij je gevoel van weerstand te gaan. Meer informatie over onze training, vind je via deze link.

Doe de gratis test

Met onze Bewustzijn Quotiënt test krijg je een eerste gevoel bij jouw level van bewustzijn... en met de feedback gelijk ook zicht op de vervolgstappen die je kunt nemen naar een leven vol leven.

Polariserende interacties

Door Joris Swinkels 26 november 2021

Verder lezen