Van ‘Burn out’ naar het ‘Yes-gevoel’

Door Fleur Brunninkhuis 15 augustus 2018

Oktober 2017, ik kruip achter mijn laptop en ben op zoek naar een coachopleiding die bij mij past. Ik heb net mijn corporate baan opgezegd en wil me helemaal gaan focussen op het coachen van leeftijdsgenoten – millennials met stress & burn-out klachten en op zoek zijn naar wat hen echt gelukkig maakt – die door de snelheid, de prikkels en de hectiek van deze tijd (de spreekwoordelijke bomen) het bos niet meer zien.

Burn out

Na mijn burn-out in 2015 ben ik enorm geïnteresseerd geraakt in onderwerpen die met bewustzijn, vanuit je hart leven, je eigen toekomst creëren en het goed voor jezelf zorgen te maken hebben. Voor mij is het vergroten van je bewustwording het uitgangspunt om dit te realiseren, en onlosmakelijk verbonden met het leiden van een gelukkig bestaan.

Het ‘YES’ gevoel

De eerste paar opleidingen die ik tegenkom stellen me eerlijk gezegd teleur. Ze voelen rechttoe rechtaan, tegen het stoffige aan, of worden in ieder geval zo gepresenteerd. Ook worden ze sporadisch aangeboden en duren ze vaak lang. Ik zet ze allemaal in een mooi overzicht met de voors en de tegens naast elkaar, maar het “yes!” gevoel blijft uit. Nee, dit is het nog niet.

En dan, via via, kom ik opeens op een website terecht die er uitspringt, en lees ik voor het eerst over Creative Consciousness. Het voelt meteen goed, en voordat ik het weet heb ik Joris en Mariëlle gesproken en heb ik me ingeschreven. Ik kan meteen, drie weken later, beginnen. Het “yes!” gevoel heb ik nu wel.

Zes maanden, vier intensieve vierdaagse opleidingsmodules en ruim 40 coachgesprekken later haal ik mijn diploma. In een relatief korte tijd heb ik mezelf ontwikkeld tot Professional Consciousness Coach en kan ik officieel aan de slag met alle mooie inzichten en tools die ik geleerd heb.

Waarom Coaching?

Benieuwd waarom ik precies voor deze coach opleiding gekozen heb? Lees dan verder.

1. Holistische benadering

Er zijn verschillende redenen waarom ik heb gekozen voor Creative Consciousness. De belangrijkste is dat CC coaching benadert vanuit een holistisch perspectief waarin bewustwording centraal staat. Ook combineert het de praktische kant van het coachen vanuit de Westerse filosofie met de ontologie (filosofie van het zijn) vanuit de Oosterse traditie. Het sluit daardoor perfect aan bij mijn interesses.

2. Persoonlijke verdieping

Wat me daarnaast heel erg aanspreekt is de persoonlijke verdieping. Om een goede coach te kunnen zijn is het een voorwaarde dat je jezelf eerst heel goed leert kennen. Dat je eerlijk kijkt naar wie jij in essentie bent en hoe je daarin kan groeien. Waar je tegenaan loopt in de relatie met jezelf, maar juist ook in de interactie met anderen. Dat is niet altijd makkelijk, maar wel heel erg waardevol en iets waar je je leven lang profijt van hebt als je je ervoor openstelt. Het is de basis van de opleiding.

3. Coachen vanuit bewustzijn en een hartsverbinding met je cliënt

Het op deze manier bewust zijn van jezelf stelt je in staat om volledig beschikbaar te zijn voor je cliënt. Om op alle vier de lagen (lichamelijk, mentaal, emotioneel en energetisch) verbinding te maken, open te staan voor je gesprekspartner en op gevoelsniveau te ontvangen wat er bij hem of haar speelt. Op basis hiervan ga je vanzelf de juiste vragen stellen waardoor de cliënt zelf tot de kern en oplossing voor zijn of haar coachdoel komt. Deze zijnskwaliteit is niet alleen enorm waardevol in je coachgesprekken, maar is een manier van leven die al je sociale contacten en gesprekken verrijkt.

Ik vind het zo mooi om te coachen en te leven vanuit een diep vertrouwen dat iemand alle antwoorden al in zich heeft en, met behulp van goede coaching, de mogelijkheden gaat ervaren om zijn of haar doelen en daarmee blijvende verandering in zijn of haar leven te realiseren. Het is een kracht die in eenieder van ons ligt opgeslagen en door het proces van bewustwording kan worden aangeboord en ingezet. De praktische bewustzijnstools die je de cliënt in elke sessie geeft (en die uniek zijn voor de Creative Consciousness coaching methode) helpen hierbij.

4. Internationaal geaccrediteerde opleiding

Wat me als laatste heel erg aanspreekt is dat de opleiding tot Consciousness Coach door de ICF (International Coach Federation) geaccrediteerd is met de hoogste accreditatie. Ik heb een internationale achtergrond en wil in de toekomst mogelijk in het buitenland gaan coachen. Het is voor mij daarom een enorm pluspunt dat Creative Consciousness internationaal erkent is.

Over Fleur

Fleur Brunninkhuis (1987) is *burn-out en life coach voor millennials en geeft workshops over werkgeluk, stress en burn-out aan bedrijven. Ze studeerde Sociale Psychologie in Utrecht, Londen en San Diego, werkte als trainee en marketing manager bij Ahold Delhaize en behaalde in april 2018 haar diplomatot Professional Consciousness Coach. Meer informatie vind je op haar website fleurbrunninkhuis.com

Doe de gratis test

Met onze Bewustzijn Quotiënt test krijg je een eerste gevoel bij jouw level van bewustzijn... en met de feedback gelijk ook zicht op de vervolgstappen die je kunt nemen naar een leven vol leven.

Polariserende interacties

Door Joris Swinkels 26 november 2021

Verder lezen