Van eetstoornis naar wereld avonturier

Door Joris Swinkels 23 december 2018

In Podcast BUBBELS te gast: Daisy Grodzki, sportvrouw, kitesurf instructrice, jeugdwerker, wereldreiziger, vrijheidsvechter en levensgenieter.

Ze deelt haar verhaal om een inspiratie te zijn voor de ongeveer 100.000 vrouwen in Nederland die het label ‘eetstoornis’ hebben, om ze hiermee een positievere visie te geven op hun toekomst en hen ‘aan’ te zetten om nu stappen te gaan maken richting het leven van ‘hun’ dromen.

Elk gedrag is eigenlijk een soort verslaving.

Dit komt omdat je automatische gedrag niets anders is dan onbewuste patronen die zich herhalen. Deze conditionering vindt onbewust plaats, daarom hebben we er vaak weinig keuze in. Het is ook lastig om deze onbewuste patronen te veranderen.

Als een patroon je dagelijks functioneren in de weg staat dan ontvang je een ‘label’.

Soms is dat fijn, omdat je je gedrag ergens kunt plaatsten en adequate behandeling kunt ontvangen. Maar vaak is het ook beperkend, omdat je de kennis die er over dat ‘label’ is, gaat zien als de realiteit en ‘jouw toekomst’. 10 jaar geleden had Daisy ook een ‘label’ en was ze gedreven om soms wel tot 3 keer per dag te moeten gaan sporten en weinig en alleen maar supergezond calorie arm eten te eten. Haar leven speelde zich af rondom de sportschool. ‘Uit eten’ bestond in haar universum niet en op vakantie was eigenlijk ook nagenoeg niet mogelijk.

Het eerste waar ze aan ging werken was de overtuiging dat een ‘label’ ‘eetstoornis’ iets is dat nooit over zal gaan en je hoogstens ‘onder controle’ kunt hebben.

Tenminste dit was de boodschap die enkele professionals haar in haar jeugd mee hadden gegeven. Het uitzicht dat het ‘slechts’ onder controle kon zijn was een zeer slechte motivator om iets aan haar gedrag te kunnen veranderen. Stap 1 was dus het loslaten van dit ‘label’ en het ongewenste gedrag volledig transparant en ‘ok’ te maken.

Accepteer ‘wat is’ met liefde, het fout maken van jezelf over ongewenst gedrag maakt je zelfbeeld en daar aan gerelateerde gedrag zeker niet beter.

Ze deed Master 1 en nagenoeg alle vervolg trainingen en maakte van ‘persoonlijke ontwikkeling’ haar nieuwe ‘verslaving’. In korte tijd veranderde ‘stapje voor stapje’ haar visie op zichzelf, haar gedrag en de mogelijkheden die ze zag voor haar toekomst.

Ze had altijd een grote droom, en dat was surf-instructrice worden. Na ongeveer een jaar bezig te zijn met intensieve persoonlijke ontwikkeling maakte ze haar eerste grote stappen om in het buitenland te gaan stagelopen. Ze sporte nog steeds bijna dagelijks en at nog steeds gezond, maar het was niet meer de hoofd-focus van de dag.

Haar hoofd-focus was nu haar visie!

Twee jaar later was ze professioneel kitesurf instructrice en startte haar droomleven als avonturier en wereldreiziger. Ze zag vele landen, vooral warme;-) en woonde lange tijd samen met haar vriend in hun camper: ’the captain’. Inmiddels zijn ze naast het inrichten van hun nieuwe huis alweer bezig met het visum om te kunnen emigreren naar Australië.

Ze is het levende bewijs dat je met geloof in jezelf en het volgen van je hart elk leven kan transformeren naar een droomleven.

 

Bekijk de Youtube opname of beluister de Podcast voor dit inspirerende verhaal.

Deel deze pagina ook met je vrienden die interesse hebben in persoonlijke ontwikkeling of mogelijk gebaat zijn bij deze inspiratie en bespreek samen de thema’s.

Podcasts kun je beluisteren via Podcast apps, Spotify, iTunes, klik hieronder op de iconen om bij de Podcasts uit te komen.

Veel plezier.

Joris

      

 

PS: Als trainer bij Creative Consciousness begeleidt Joris vele mensen naar een nieuw niveau van vrijheid in je leven. Mocht jij ook toe zijn aan een volgende stap in je leven overweeg dan een serieus om deel te nemen aan de 4 daagse Master 1 en til jezelf, je leven en je business naar het volgende niveau. Nog niet zeker of 4 dagen investeren in jezelf een goede keuze is, boek dan hier eerst een kennismaking met Joris om te zien welke stap jou gaat helpen.

Doe de gratis test

Met onze Bewustzijn Quotiënt test krijg je een eerste gevoel bij jouw level van bewustzijn... en met de feedback gelijk ook zicht op de vervolgstappen die je kunt nemen naar een leven vol leven.

Polariserende interacties

Door Joris Swinkels 26 november 2021

Verder lezen