Verander je leven met 3 inzichten.

Door Joris Swinkels 28 november 2017

Hoe komt het dat het soms lastig lijkt je leven te veranderen? Waarom draaien we ondanks al onze inzet vaak in cirkels, en komen min of meer weer op dezelfde plek uit? Hoe komt het toch dat je bedrijf niet het resultaat behaald waarvan je weet dat het zou kunnen?

Alles is altijd in beweging.

De 1e stap naar een ander leven is ‘Ben in actie!’. De realiteit waar je op dit moment in zit, je zelfvertrouwen, je zelfbeeld, je relatie, je financiële situatie, je geluk beleving zijn een direct gevolg van de activiteiten die je afgelopen tijd gedaan en niet gedaan hebt.

Kies 20% buiten je comfortzone.

Je zelfvertrouwen is een gevolg van het doen van acties die je jezelf hebt voorgenomen. Als je dingen wilt maar ze niet doet, neemt je zelfvertrouwen af. Als je dingen wilt en hier ‘volledig’ voor in actie bent, neemt je zelfvertrouwen toe. Ook als de acties niet altijd succesvol zijn! Kies wel voor acties die niet meer dan 20% uit je comfortzone liggen. Zo is de kans van slagen groot en kom je stap voor stap bij je doel. En je bouwt stap voor stap meer zelfvertrouwen op waardoor alles steeds makkelijker gaat.

Wat te doen bij tegenslag?

Ook als je in een dip zit of net een vervelende tegenslag hebt gehad is de weg eruit (meestal) een vorm van actie. Deze actie kan ook zijn: goed voor jezelf zorgen, een vakantie of een massage boeken. En vervolgens weer de draad oppakken waar je gebleven was. Stel je voor dat een kind bij het leren lopen na 3 keer vallen zou opgeven…

Persoonlijk succes, geluk en voldoening zijn ook direct verbonden aan het in actie zijn van wat je echt graag wilt en wat echt belangrijk voor je is. Hiervoor is het goed eerst ruimte te creëren in je leven. Dit doe je door vaker nee te zeggen tegen dingen je dagelijks doet die je geen energie opleveren. Hoe denk je dat je je voelt als je dit nog een paar jaar zo laat lopen? Stop met je leven voor anderen te leven. Een authentiek leven betekent dat jij de auteur bent van jouw leven.

Passie voor Leven!

De 2e stap: Ga doen wat je leuk vindt. Het lijkt zo’n inkopper! Maar hoeveel mensen vullen dagelijks uren met dingen die ze eigenlijk niet leuk vinden? En ondertussen zijn ze op zoek naar wat ze echt willen. Dit is voor velen een lastige stap. Ze zijn namelijk op zoek naar ‘de passie’. En zolang ze die niet gevonden hebben doen ze dus niet dat wat ze echt willen. Helaas.

Realiteit is dat slechts enkele mensen heel helder hebben wat hun ‘passie’ is en hun leven daaromheen creëren. Voor de meeste onder ons is dat niet zo. Maar passie hoeft niet iets groots te zijn of iets concreets zoals ‘gitaar spelen”. Bij Creative Consciousness spreken we over: ‘Passie voor Leven’. Daar valt alles onder wat je ‘meer doet leven’, waar je energie van krijgt. Dat kan ook zijn: het hebben van menselijke interactie, werken met kinderen of genieten van wat het leven vandaag te bieden heeft!

Voor alle mensen die al (te) lang op zoek zijn naar hun passie: STOP met zoeken, en ga doen waar je energie van krijgt.

Woorden en daden.

De 3e stap op weg naar geluk, succes en voldoening heeft te maken met de mate waarin je je beloftes nakomt. Je woord zijn. We leven vaak in een wereld van gedachten (Story). Deze wereld heeft een link met de realiteit (Isness). Ze komen samen als ‘woord’ bij ‘daad’ komt. Elke keer als we een belofte maken naar anderen of onszelf en deze NIET houden versterken we een negatieve relatie tot ons gegeven woord, verlies van vertrouwen, verlies van energie.

Elke keer dat we WEL ons ‘woord’ zijn versterken we de relatie tot ons woord, groeit vertrouwen (ook van anderen in ons) en krijgen we energie. De gewoonte niet te ‘doen’ wat we gezegd hebben dat we zouden ‘doen’ is een van de belangrijkste obstakels in de weg naar persoonlijk en zakelijk succes. Je kunt je beter niks voornemen, geen ja zeggen of je woord niet geven dan een woord niet nakomen. Probeer maar eens een hele dag alleen je woord te geven of ja te zeggen als je 100% zeker weet dat je het ook gaat nakomen.

Turbo Boost.

Een verandering maken in je persoonlijk geluk, succes en voldoening is vaak lastig alleen. Het Master 1 proces is ontwikkeld om dit wel voor elkaar te krijgen, en dat in ‘slechts’ 4 dagen. Misschien wel het mooiste cadeau dat je jezelf, je relatie of je bedrijf kan geven. Schrijf je hier in voor de eerstvolgende Master 1 ! Of stuur het door naar iemand die dit graag zou willen.

Doe de gratis test

Met onze Bewustzijn Quotiënt test krijg je een eerste gevoel bij jouw level van bewustzijn... en met de feedback gelijk ook zicht op de vervolgstappen die je kunt nemen naar een leven vol leven.

Polariserende interacties

Door Joris Swinkels 26 november 2021

Verder lezen