Wat is het volgende niveau van jouw potentieel?

Door Joris Swinkels 27 oktober 2018

Wat is het volgende niveau van jouw potentieel? Leef jij je potentieel? Veel mensen leven een leven dat voor een deel niet is zoals ze het willen. Waarschijnlijk zijn gedeeltes prima of zelfs fantastisch en andere gedeeltes niet. Je hebt bijvoorbeeld een leuke relatie waar je voldoening uit haalt maar doet werk waar je geen of onvoldoende energie van krijgt. Of Je hebt wel een gepassioneerde baan maar op het gebied van ‘liefde’ ontvangen kom je te kort en misschien heb je ook nog wel een issue met je zelfvertrouwen, zelfbeeld of met je lichaam. Zo zijn we allemaal anders met ons eigen verhaal, onze eigen talenten en onze eigen ontwikkel punten.

Hoe bewust stuur jij deze ontwikkeling?

De meeste mensen weten wel dat ze dingen die ze graag willen, kunnen creëren in het leven, maar steken meer tijd in het voorkomen van dingen die ze niet (meer) willen. Zo plannen we een vakantie, kopen eten dat we lekker vinden maar ontwijken de confrontatie met die collega die altijd zo naar doet, of blijven werken in die baan die onvoldoende energie geeft, maar we wel nodig hebben om de hypotheek te betalen.

Als jij hypothetisch volgende week het leven mocht leiden dat je ‘echt’ graag zou willen, waar je ‘echt’ gelukkig van zou worden, hoe zou die week er dan uit zien?

 

Je hoort wel eens de vraag of mensen geloven of het leven ‘maakbaar’ is of dat het leven ons ‘overkomt’. Wat geloof jij?

Ik denk beide! We creëren dingen die we graag willen, én we laten het ‘leven’ en ‘omstandigheden’ op ons af komen, waar we vervolgens mee moeten dealen.

Hoe minder we zelf het leven creëren in lijn met onszelf, hoe meer ‘omstandigheden’ ons leven zullen bepalen.

En vele onder ons zijn druk bezig om alle dingen, die we eigenlijk niet eens wilde of gekozen hebben maar te ‘handelen’ om zo ons hoofd boven water te houden.

De oplossing is niet: ‘het beter worden in de problemen oplossen’! Maar de richting is, om méér energie te stoppen in wat je wél graag wilt creëren in je leven. Als je er niet aan toe komt om eens de paar dagen voor jezelf te nemen, omdat je agenda zo vol staat met allemaal andere ‘belangrijke’ dingen, verwacht dan niet dat je door al die andere belangrijke dingen eerst te gaan doen, je ooit de tijd gaat krijgen voor ‘een paar dagen voor jezelf’!

De 1e stap

Om te gaan creëren wat je ‘echt’ wilt, is de stap om te ‘weten’ wat je ‘echt’ wilt. Zonder de ‘innerlijke’ helderheid over wat je wilt is het lastig voor je ‘systeem’ (psychologie en je acties) om het te creëren.

Clarity has no choice.

Als je dat nog niet weet dan komt dat mogelijk omdat je vast zit omdat je geen of onvoldoende keuzes maakt. We komen er met onze mind niet altijd uit door ‘meer erover te denken’. Pas als we een keuze maken, vaak in kleine stappen, dan gebeuren de dingen, ontvangen we de inzichten, de gevoelens of het de juiste keuze was en kunnen we bijsturen. Als we geen keuze maken blijven we in het ‘mentale opties land’.

De 2e stap

Is de beslissing dat de gewenste situatie er gaat komen.

Dit is ook een cruciale stap want we ‘willen’ zoveel, en onze aandacht, mind en acties volgen dat waar we beslissingen over hebben genomen.

De 3e stap

Die stond er eigenlijk al: het in actie zijn! Het creëren van je leven vindt plaats in je ‘acties’. (en niet-acties)

 

Je leven is een reflectie van 1. je acties, 2. je niet-acties, en 3. je re-acties.

 

Het laatste, je ‘re-acties’ is ook nog een goed punt om naar te kijken. Wat is jouw re-actie op je omgeving, op je omstandigheden? Re-ageer je als ‘slachtoffer’ van je omstandigheden die nu eenmaal in dit leven is terecht gekomen of lukt het je om ’tegenslagen’ te zien als ‘waardevol’ om te leren, te groeien en dankbaar te kunnen zijn. Het is allemaal makkelijk schrijven zo, maar in de praktijk niet altijd even gemakkelijk en…

Iedereen heeft de ‘potentie’ al in zicht om ‘volledig’ in z’n ‘kracht’ te staan en het leven te creëren in lijn met jezelf en je wensen!

‘unleash your potential’ !

Joris

 

Joris is lead trainer aan de persoonlijke ontwikkelings opleiding van ‘Creative Consciousness’, zie hieronder zijn kennismakingsvideo.

Mocht je behoefte hebben aan het verhelderen, wat voor jou het volgende niveau van je potentieel is en ben je nog niet klaar om de Master 1 te kiezen, klik dan hier om een vrijblijvende ‘potentieel coaching‘ sessie met Joris te boeken.

 

Doe de gratis test

Met onze Bewustzijn Quotiënt test krijg je een eerste gevoel bij jouw level van bewustzijn... en met de feedback gelijk ook zicht op de vervolgstappen die je kunt nemen naar een leven vol leven.

Polariserende interacties

Door Joris Swinkels 26 november 2021

Verder lezen