Voorbij de angst leven

Door Marc Steinberg 13 juni 2018

HET NULPUNT

Nu en dan leun ik achterover om vanop een afstandje naar mijn creaties te kijken met nieuwe ogen: een beetje alsof ik vanuit het niets kijk, vanaf het nulpunt. Ik stel mezelf de vraag: als ik nu voor een leeg doek zat, wat zou ik dan graag willen creëren?

 

Terwijl ik me inbeeld dat ik naar het witte doek staar, is het eerste waarvan ik me bewust word: dat het doek en ik een miniem klein onderdeeltje zijn van het grotere Geheel waarin ik besta, en ik herinner mezelf eraan dat het onwetendheid is om niet bewust te zijn van context.

 

Ik zie dat een deel van het Geheel deze wereld is, deze planeet, deze wezens, dieren, planten en de menselijke beschaving. Ik kan deze context niet van ‘mij’ onderscheiden.

 

De context van de menselijke beschaving

 

Vervolgens word ik me bewust van hoe deze context van de menselijke beschaving aanvoelt. Boven alles voel ik haar PIJN. Terwijl ik mijn bewustzijn toelaat om volledig bij deze ervaring te zijn, komen er meer details binnen:

de pijn van mensen die gevangen zitten in hun hoofd, de pijn omdat ze hun levensdoel niet kennen, de pijn van onvoorwaardelijke liefde missen, de pijn van slechte verbinding, de pijn van in zoveel ANGST leven, de pijn van afwijzing, van onrechtvaardigheid…

en de rest van een lijst die helaas veel te lang is.

 

Ik kan niks bedenken. Ik kan enkel aanwezig zijn en voelen wat zich (keer op keer) aftekent als mijn doel: om deze PIJN te helen en mensen voorbij hun ANGST te helpen. Er gaat nog steeds zoveel fout in de manier waarop we leven.

 

En ik blijf kijken

Ik zie dat geen enkele vorm van beterschap die aan de buitenkant blijft, stand houdt. Zo lang er in een mens ook maar het minste spoor is van ANGST (en angst voor pijn verdringt angst voor de dood) , zal hij of zij sowieso op zoek gaan naar manieren om zichzelf te beschermen. Maar intussen is de angst niet verdwenen, alleen gekalmeerd aan de oppervlakte.

Twee mensen die in angst leven, vallen elkaar vroeg of laat aan – wie meer angst heeft, zet de aanval in.

 

Honger naar macht is een direct gevolg van deze angst. Het verstand gelooft dat het niet meer bang hoeft te zijn wanneer het de ultieme macht heeft bereikt. Dat zie je bij iedereen, van kleine kleuters tot overheden, religies, grote bedrijven en hun leiders, presidenten, priesters, etc.

 

De energie van creatie

Ik kijk nog steeds naar het doek voor me, dat nog steeds leeg is. Ik voel een energie van creatie opkomen, en die energie brengt me helderheid en gepassioneerd doorzettingsvermogen om datgene te manifesteren waarmee ik het meeste kan bijdragen om alle pijn te helen en angst op te lossen.

 

Ik zou iets creëren zoals Creative Consciousness – een holistische en dynamische BEWEGING (geen “ding”) die de meest effectieve hulpmiddelen en paden biedt om ZELFREALISATIE in te leiden, te ontwikkelen en te voltooien. Zelfrealisatie is hoe ik dit proces wil noemen om alle pijn en angst in jezelf te genezen.

 

Ik creëer de JOURNEY

 

En daarmee buig ik voor het bestaan en ga ik terug naar mijn bureau, waar ik me verder dienstbaar blijf maken om Creative Consciousness International op de kaart te zetten, zodat we in elk deel van de wereld beschikbaar zijn voor alle mensen die de Journey willen beginnen, die willen genezen.

Met liefde, Marc Steinberg

Doe de gratis test

Met onze Bewustzijn Quotiënt test krijg je een eerste gevoel bij jouw level van bewustzijn... en met de feedback gelijk ook zicht op de vervolgstappen die je kunt nemen naar een leven vol leven.

Polariserende interacties

Door Joris Swinkels 26 november 2021

Verder lezen