Werkelijkheid creëren, werkelijk?

Door Marc Steinberg 8 mei 2018

Lang geleden al werd ik me ervan bewust hoe mensen uit alle lagen van de bevolking zichzelf saboteren. Ze willen graag van A naar B, maar ze schieten zichzelf iedere 100 meter in de voet en dan raken ze depressief omdat ze geen vooruitgang maken.

Alles is met alles verbonden.

Als je nog steeds gelooft zoals het ons historisch is meegegeven, dat alles wat gebeurt toeval is, dat er geluk is en ongeluk, dat je moet vechten en worstelen om te krijgen wat je wil, etc… dan is dit stuk misschien niet voor jou bestemd. Ik neem waar, ik ervaar en ik schrijf vanuit het perspectief dat alles met alles is verbonden, en dat wie je innerlijk bent (de totale optelsom van wat iemand kiest als waarheid te accepteren) een impact heeft op hoe je uiterlijk (je leven) ‘zich gedraagt’.

In mijn boeken ga ik diep in op ontdekkingen die vele andere specialisten en ikzelf hebben gemaakt over de verbondenheid van alles, en de wetten die die verbondenheid regeren. De meest populaire is de wet van de aantrekkingskracht (je kan het ook de wet van resonantie noemen), die in essentie stelt dat was voor jou innerlijk waar is ook uiterlijk waar probeert te worden. Als je een beetje moeite doet om geloofwaardige wetenschappelijke bronnen te bestuderen  (dat is intussen heel gemakkelijk op het internet te doen), kom je met een open geest al snel tot een diep en zeker begrip daarvan.

Waarom manifesteer ik niet wat ik wil?

Waarom slagen zovelen er niet in om te manifesteren waar ze naar verlangen, inclusief al die mensen die de wet van de aantrekkingskracht in detail kennen? Een professionele doorbraak, rijk worden, een liefhebbende partner voor het leven aantrekken, een gezond lichaam, sprankelende vitaliteit, schoonheid, jeugd, etc.?

Interessant genoeg stellen niet zoveel mensen de vraag “Waarom manifesteer ik niet wat ik zo graag wil?”, en misschien is dat omdat ze bang zijn voor het antwoord. Wie houdt ervan om geconfronteerd te worden met hun eigen luiheid, gebrek aan zelfdiscipline, weerstand tegen verantwoordelijkheid opnemen, hun wentelen in welbehagen… de lijst is jammer genoeg vrij lang.

Ik zeg het je zonder er doekjes om te winden: dat je er niet in slaagt om te manifesteren wat je wil komt doordat je niet door je gebruikelijke weerstand om je dagelijkse routines te veranderen heen breekt. Heb je het citaat al gehoord dat de definitie van waanzin is om te blijven doen wat je doet en andere resultaten te verwachten?

Verander je gewoontes.

Zolang je jezelf toestaat om geleid te worden door je gevoelens (weerstand dus), zal je je gewoontes niet veranderen. Verandering komt pas als je rebelleert tegen wat niet werkt, wat je niet toelaat je te ontwikkelen en wat je niet de resultaten geeft die je wil.

Als je klaar bent om te rebelleren, zijn dit de stappen die je moet nemen:

  1. Accepteer dat JIJ de bron bent van je falen (niet de economie, niet de anderen, niet je ouders, niet het leven of God). Trouwens, in de 12 stappen van de AA is de eerste stap, de eerste overwinning om voor de groep te gaan staan en te stellen “Hoi, ik heet zus en zo, en ik ben een alcoholieker”. Tot je dat kan, weten ze dat je nog niet de beslissing hebt gemaakt om écht te veranderen.
  2. Gebaseerd op stap 1: accepteer dat jij de bron bent van je succes (niet de nieuwe perfecte partner, niet het nieuwe marketingagentschap, niet de website of de nieuwe investeerder, niet het laatste nieuwe magische voedselsupplement, niet dit en niet dat). “Jij” is wie jij innerlijk gelooft te zijn.
  3. Houd het perspectief voor ogen dat de realiteit die je vandaag beleeft naar je terugspiegelt wat jij over jezelf gelooft; en dat je niet gelooft in wat niet in je realiteit bestaat. Dat is voor velen een harde noot om te kraken. Het automatische antwoord is: “Maar ik geloof het wel!”. De waarheid is dat je het niet gelooft, want anders zou het in je realiteit opduiken.£
  4. Gebruik krachtige en effectieve tools die je innerlijke realiteit werkelijk veranderen (in mijn werk, Creative Consciousness®, zijn de tools bijvoorbeeld “of fit gaan”, je ergens toe verbinden, integriteit, visie, etc)

Tip: voor de meeste mensen is wat het snelste werkt een mentor aanspreken, iemand die heeft wat jij ook wil hebben. Ik waarschuw je: als je niet bereid bent om je over te geven aan discipline en om aansprakelijk te worden gehouden, vergeet het dan maar. Geen enkele mentor kan jou naar nieuwe horizons           leiden als jij tegenstribbelt. Trouwens, “discipline” stamt af van het woord “discipel”, wat wil zeggen: bereid en gretig zijn om geleid te worden.

Aan jou om te beslissen.

Ofwel worden jij en je leven gecontroleerd door je verleden en je toekomst. Jij beslist. Dat doe je nu al, op elk moment. Elk moment dat jij er niet voor kiest te handelen volgens de innerlijke toekomstige realiteit die je voor je ziet, sta je jezelf toe om gecontroleerd te worden door de uiterlijke realiteit van je verleden.

Je kan geen uiterlijke realiteit hebben zonder de innerlijke component.

We zijn geboren om te creëren.

Reactie is noodzakelijk, maar daarvoor zorgen het reptielendeel van je brein en je limbisch systeem. Het unieke menselijke nieuwe brein – de neocortex – hebben wij meegekregen in ons lichaam omdat evolutie  van ons verwacht dat we leven als scheppers, niet vanuit reactie.

“Ik creëer, dus ik ben”

 

Met liefde,

Marc

(Marc Steinberg is oprichter en auteur van alle Creative Consciousness trainingen en retreats)

Doe de gratis test

Met onze Bewustzijn Quotiënt test krijg je een eerste gevoel bij jouw level van bewustzijn... en met de feedback gelijk ook zicht op de vervolgstappen die je kunt nemen naar een leven vol leven.

Polariserende interacties

Door Joris Swinkels 26 november 2021

Verder lezen