Werkt de wet van de aantrekkingskracht?

Door Marc Steinberg 16 april 2018

De wet van de aantrekkingskracht – wanneer het werkt, en wanneer niet

Het is lente in het noordelijk halfrond, en dus is het tijd om te zaaien. Nu zou je er niet op je oogstmachine op uittrekken, toch? Dat zou maar al te gek zijn. Maar geloof het of niet, veel mensen proberen te oogsten in de lente en te zaaien in de herfst.

Hoe werkt de wet van de aantrekkingskracht?

Zelfs wanneer je geen enkele van onze programma’s hebt gedaan, moet je al gehoord hebben over de wet van de aantrekkingskracht. En net zoals de meesten onder ons, verlang je er vast naar dat die zomaar voor jou zou werken. Het idee is té aanlokkelijk dat je gewoon achterover kan leunen, niets hoeft te doen en dat alles wat je ooit hebt gewild vanzelf wel naar je toe zal komen: de perfecte partner, de beste gezondheid, bergen geld, onbeperkte energie, creatieve ideeën, geliefd zijn, enzovoorts.

Misschien zou je al in de wolken zijn met iets minder, maar voor de meeste mensen is de harde realiteit dat ze een baan hebben die ze niet graag doen, in een bedrijf waar ze niet om geven, een relatie hebben die constante compromissen vraagt en altijd gefikst moet worden, de verkeerde keuzes maken, een slechte gezondheid hebben, te kampen hebben met angst en depressie, lijden onder onzekerheid en het gevoel dat er iets mis is, en nog zoveel meer.

Alles is energie.

Ons brein is een topdiplomaat, die voortdurend ijverig onderhandelt tussen onze verlangens en verwachtingen enerzijds, en onze weerstand en teleurstellingen anderzijds. Al wat we willen is ons goed voelen over onszelf en ons leven. Voelen is een woord dat we hebben uitgevonden om te beschrijven hoe bewust we ons zijn van ons trillingsniveau.

Te esoterisch? Lees nog even verder. De fysica heeft ons getoond dat alles in het universum, van microcosmos tot macrocosmos, energie is. De pen in je hand is energie, in een gecondenseerde of samengetrokken vorm, net zoals een steen een zeer vaste vorm van energie is.

Als je die steen zou binnendringen met een elektronische microscoop tot op moleculair niveau, zou je de ruimte tussen de moleculen beginnen te zien. Als je nog verder zou inzoomen, zou je meer en meer ruimte tussen de deeltjes zien, en zou je zien dat al die deeltjes bewegen. De wetenschap weet al dat energie niet kan stilstaan, het moet bewegen. De materie waaruit je pen is gemaakt is in beweging, maar dan op een manier die het zijn vorm en functionaliteiten geeft.

Dus jij, je lichaam, je brein, je verstand: allemaal samenstellingen van verschillende energieën, allemaal beweging. En alles wat beweegt, creëert een golf, een trilling. Dat kan aan hoge of lage frequentie zijn. Wanneer je een pen verhit, betekent dat dat je de trilling ervan verandert. Als je pen smelt of opbrandt, is dat niets anders dan de energie van de pen die een hogere trillingsfrequentie heeft aangenomen.

Hoe kan mijn eigen trilling veranderen?

Waarom vertel ik je dit allemaal? Wel, wij mensen zijn geneigd om te leven alsof we zelf een uitzondering zijn op deze wetten. Als je je écht bewust was van hoe ook jij aan deze principes en wetten bent onderworpen, zou je namelijk andere vragen stellen wanneer je je niet zo lekker voelt, niet geliefd, niet helder, niet licht, niet gelukkig. Je zou je afvragen: “hoe kan ik mijn eigen trillingsniveau veranderen?” En als je denkt aan iets dat je graag zou willen hebben maar niet hebt, zou je vragen: “hoe kan ik mijn trillingsniveau verhogen naar dat van de frequentie waar dat wat ik verlang bestaat?”

Als je iets wil aantrekken, moet je namelijk zelf op het trillingsniveau zijn waar je dat wat je graag wil kan aantrekken. Je kan geen sinaasappels aantrekken wanneer je je op de Noordpool bevindt. En toch komt 97% van onze klachten van mensen die trillen op arctisch niveau en sinaasappels verwachten!

Het leven is onpersoonlijk.

Je realiteit is een exacte spiegel en manifestatie van het trillingsniveau waarop jij je nu bevindt. Wil je iets veranderen? Verander dat niveau dan eerst! Ben je te lui om je trilling te veranderen, begin dan met het veranderen van de trilling van luiheid. Dat doe je door je innerlijke energie te veranderen. Hiervoor – en voor eender wat je wil creëren en aantrekken – moet je je innerlijke realiteit veranderen.

De eerste stap.

De eerste stap is om te beslissen om je huidige innerlijke trillingsniveau te verlaten. Als je jezelf als slachtoffer van je omstandigheden beschouwt, of koppig vasthoudt aan je eigen gelijk, dan moet je een bewuste beslissing maken om naar hogere trillingsniveaus te gaan en afscheid te nemen van die bekende maar lage niveaus.

De hoogvlakte van oneindige mogelijkheden.

Nu moet je je innerlijke aandacht verschuiven van de plek in je hersenen waar je je altijd hebt gefixeerd op al je klachten, naar die plek in je hersenen die je de hoogvlakte van oneindige mogelijkheden zou kunnen noemen. Misschien bestaat dat deel zelfs niet. Maak je geen zorgen, dat kan je in een paar weken creëren, soms zelfs in een paar dagen. Gebruik gewoon je verbeeldingskracht.

Het maakt niet uit hoe vreselijk je levensomstandigheden zijn: iedereen heeft verbeeldingskracht. Elk beeld dat je je kan bedenken is een piepkleine portie energie die trilt – aan een lage of hoge frequentie. Nu moet je weten dat je hersenen een briljant en onpersoonlijk mechanisme zijn. Ze zijn zodanig ontworpen dat ze patronen creëren wanneer je een bepaalde frequentie lang genoeg aanhoudt.

Het doel van hersenen is om je te helpen overleven. Alles dat je herhaalt, interpreteert het brein als “Aha, ik zie dat we dit nodig hebben om te overleven, anders zou mijn gastheer/vrouw dit niet constant herhalen. Dus laat me mijn gastheer/vrouw helpen door een patroon te creëren zodat ik die taak automatisch kan uitvoeren en mijn gastheer/vrouw zijn/haar aandacht vrij heeft voor andere zaken.”

Weet je nog hoe het was om te leren autorijden, of een andere taal te leren? Dit werkt net zo. Je moet beelden die trillen op hoog niveau blijven herhalen tot je hersenen een nieuw netwerk van synoptische verbindingen hebben aangemaakt, tot je “hoogvlakte van eindeloze mogelijkheden” is gevormd. Deze hoogvlakte kan uitgediept en verbreed worden met alle imaginaire hoge frequentie-energie die jij er naartoe stuurt.

Begin te creëren.

Nu je je innerlijk bevindt op je hoogvlakte van oneindige mogelijkheden, kan je beginnen creëren en specifieke realiteiten tot stand brengen. Je begint van buitenaf aan te trekken wat je eerst vanbinnen een realiteit maakt. Wil je bijvoorbeeld een realiteit aantrekken waarin je genoeg geld hebt om te doen wat je hart verlangt? Stel je die realiteit voor vanop je hoogvlakte, door je verbeelding 10 minuten lang te gebruiken. Beeld je die realiteit in met al je 5 zintuigen en gebruik voor elk zintuig 2 minuten: beeld je in dat je de realiteit waar je zo naar verlangt ziet, hoort, voelt, ruikt en proeft.

Blijf speels en creatief.

Een nieuwe Bentley die net uit de fabriek komt gerold heeft zoveel om van te proeven of aan te ruiken. Aan al jullie spirituele atleten: vergeef me deze heiligschennis en vraag je eens af waarom alle goeroes in Bentleys worden rondgereden en niet in Lada’s. Toen ik method acting studeerde aan de Lee Strasberg school in New York, brachten we met deze techniek uren en dagen door: we creëerden het personage dat we speelden eerst zo volledig in onszelf dat we niet anders konden dan het zelf te worden. Robert De Niro, Al Pacino, Paul Newman en zovele andere “method actors”werden met deze methode opgeleid.

Je hersenen moeten iets kunnen doen dat structuur brengt, anders gaan ze gewoon zitten dagdromen. Als je deze techniek gebruikt om met je 5 zintuigen je innerlijke realiteit te creëren, zul je zien dat het niet zo moeilijk is om geconcentreerd te blijven.

Doe dit elke dag 20 minuten.

Spendeer elke dag 20 minuten aan deze techniek om hem je helemaal eigen te maken.  Ofwel aan één stuk door, ofwel 2 keer 10 minuten (ochtend en avond). Je kan ook 2 realiteiten tegelijk creëren: 10 minuten voor de ene en 10 minuten voor de andere, telkens 2 minuten per zintuig.

Je zal weten wanneer de creatie van je innerlijke realiteit compleet is wanneer je naar je hoogvlakte gaat en ziet dat de realiteit die je wilde creëren er al is. Dat gebeurt wanneer je hersenen alle synaptische verbindingen hebben gemaakt, wat betekent: je hoeft niet meer te creëren, het is nu een fysieke realiteit. Nu kan je aan de volgende realiteit beginnen die je wil aantrekken.

De innerlijke realiteit van wat je wil aantrekken is een energieveld.

De wet van de aantrekkingskracht (“soort zoekt soort”) zal je uiterlijke realiteit beginnen te vormen zodat het aan je innerlijke realiteit beantwoordt. Zo zal je de wet van de aantrekkingskracht voor je voelen werken.

Net zoals je vandaag de uiterlijke realiteit hebt als een exacte vertegenwoordiging van je innerlijke realiteit, zal je morgen een andere uiterlijke realiteit hebben wanneer je naar een andere innerlijke realiteit bent overgegaan.

Vier de magie die je bent.

Doe de gratis test

Met onze Bewustzijn Quotiënt test krijg je een eerste gevoel bij jouw level van bewustzijn... en met de feedback gelijk ook zicht op de vervolgstappen die je kunt nemen naar een leven vol leven.

Polariserende interacties

Door Joris Swinkels 26 november 2021

Verder lezen